NEMA ZAŠTIĆENIH: Trampov sin i zet svedoče pred Senatom zbog Rusije!
Foto: Reuters/EPA Olivier Douliery

da li postoji veza?

NEMA ZAŠTIĆENIH: Trampov sin i zet svedoče pred Senatom zbog Rusije!

Najbliži Trampovi saradnici tokom izborne kampanje verovatno će morati da odgovore na pitanje o sastanku s ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom u junu 2016

Objavljeno:

Najstariji sin i zet američkog predsednika Donalda Trampa pozvani su da svedoče pred Senatom sledeće sedmice u vezi s istragom navodne umešanosti Rusije u predsedničke izbore 2016. godine.

Donald Tramp Junior treba da se pojavi sledeće srede pred Komitetom za pravosuđe u gornjem domu Kongresa, zajedno sa šefom Trampove predsedničke kampanje Polom Manafortom, prema listi svedoka koju je odbor objavio u sredu.

Trampov zet Džared Kušner svedočiće pred Komitetom Senata za obaveštajna pitanja u ponedeljak, izjavio je njegov advokat.

Nujork tajms: Rusija želela da "pomogne" Trampu u kampanji!

- Kušner je spreman da dobrovoljno sarađuje i pruži Kongresu sve informacije koje ima o istragama - rekao je advokat.

foto: Reuter

Najbliži Trampovi saradnici tokom izborne kampanje verovatno će morati da odgovore na pitanje o sastanku s ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom u junu 2016.

Najstariji Trampov sin pristao je da se sastane s Veselnickajom pošto mu je rečeno da bi ona mogla da mu da kompromitujuće informacije o tadašnjoj protivkandidatkinji njegovog oca Hilari Klinton.

foto: AP

Sastanku u "Tramp kuli" u jeku predsedničke kampanje prisustvovali su i Kušner, Manafort, zastupnik ruskog trgovca nekretninama Arasa Agalarova i rusko-američki lobista koji je bio sovjetski agent Rinat Ahmetšin.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.