Gulen: Sam ću kupiti kartu do Turske ako dokažu da sam kriv!
Foto: Reuters

neka istraže sve

Gulen: Sam ću kupiti kartu do Turske ako dokažu da sam kriv!

Ankara je 15. jula obeležila prvu godišnjicu od neuspelog puča i traži izručenje Gulena koga optužuje da stoji iza tog pokušaja, i neumorno traga za njegovim pristalicama

Objavljeno:

Turski propovednik Fetulah Gulen koji živi u SAD i koga Turske vlasti smatraju organizatorom neuspelog puča od 15. jula ne veruje da će biti izručen Turskoj.

- Ne shvatam tu pretnju ozbiljno jer bez obzira kakvo je lično mišljenje (američkog predsednika Donalda Trampa) ne verujem da će rizikovati da ocrni ugled SAD u svetu i da se povinuje besmislenim zahtevima turskog predsednika. Dakle ne brinem o toj mogućnosti - rekao je Gulen u intervjuu francuskoj televiziji France 24.

Ankara je 15. jula obeležila prvu godišnjicu od neuspelog puča i traži izručenje Gulena koga optužuje da stoji iza tog pokušaja, i neumorno traga za njegovim pristalicama. Od puča je uhapšeno 50.000 Gulenovih pristalica, a više od 100.000 je otpušteno.

foto: ap

Gulen je rekao da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pokušava da iskoristi propali puč da dalje proganja njegov pokret, i pozvao da se formira međunarodna istražna komisija koja bi uključivala članove NATO, Međunarodnog krivičnog suda i Evropskog parlamenta.

foto: Reuters

- Treba im dozvoliti da sprovedu istragu, ako nađu i najmanju vezu između mene i (pokušaja puča) ja ću sam kupiti kartu da napustim ovu zemlju - rekao je Gulen.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.