Ruskinja o sastanku s Trampom juniorom: Tražili su informacije o kampanji Hilari Klinton!
Foto: Fonetap

klupko se odmotava

Ruskinja o sastanku s Trampom juniorom: Tražili su informacije o kampanji Hilari Klinton!

Američki list Njujork tajms je ranije danas preneo da je Tramp junior, pre nego što se sastao sa ruskom advokaticom, obavešten elektonskom poštom da je obećani materijal o Klinton deo napora Vlade Rusije da pomogne njegovom ocu u predsedničkoj kampanji

Objavljeno:

Ruska advokatica Natalia Veselnickaja izjavila je danas da je tokom prošlogodišnje predsedničke kampanje u SAD pozvana u "Tramp kulu" na sastanak sa sinom tadašnjeg republikanskog kandidata i sadašnjeg američkog predsednika, kao i da su od nje zatražene informacije o kampanji Hilari Klinton. Veselnickaja je rekla za američku televiziju En-Bi-Si (NBC) da ju je jedan nepoznati muškarac pozvao telefonom i da joj je rekao da se sastane s predstavnicima kampanje Donalda Trampa, preneo je Asošijetid pres. Ruska advokatica je kazala da nije imala podatke o kampanji predsedničke kandidatkinje američkih demokrata Hilari Klinton i dodala da nikada nije radila za Vladu Rusije.

Nujork tajms: Rusija želela da "pomogne" Trampu u kampanji! To je njena prva izjava od kada je sin američkog predsednika Donald Tramp junior rekao da se sastao sa njom kako bi dobio informacije o tadašnjoj rivalki njegovog oca Hilari Klinton.

foto: AP

Veselnickaja je rekla da je razgovoru prisustvovao Trampov zet Džarad Kušner, ali da je otišao nekoliko minuta od početka sastanka. Dodala je da je na sastanku bio i šef Trampove predsedničke kampanje Pol Manafort, koji je, kako je navela, veći deo sastanka proveo razgovarajući telefonom.

foto: Reuters

- Vrlo je moguće da su tražili informacije (o Hilari klinton). To su jako želeli - rekla je ruska advokatica čija izjava je prevedena tokom prenosa na NBC-ju. Američki list Njujork tajms je ranije danas preneo da je Tramp junior, pre nego što se sastao sa ruskom advokaticom, obavešten elektonskom poštom da je obećani materijal o Klinton deo napora Vlade Rusije da pomogne njegovom ocu u predsedničkoj kampanji.

foto: Fonet / AP

Tramp junior je o tome obavešten u mejlu koji mu je poslao publicista i nekadašnji tabloidni reporter Rob Goldstoun, piše list, pozivajući se na saznanja tri neimenovane osobe.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.