19-godišnjak osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU: Planirao MASAKR na koncertu Eltona Džona!
Foto: Profimedia

osujećeni terorista

19-godišnjak osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU: Planirao MASAKR na koncertu Eltona Džona!

Preko interneta materijal za napad tražio od britanske tajne službe, ali nije to znao...

Objavljeno:

Jedan 19-godišnjak osuđen je na doživotni zatvor danas u sudu u Londonu zbog pripremanja bombaškog napada na trgovinsku ulicu Oksford strit ili na koncert Eltona Džona.

Uhapsili nepokretnu baku od 98 godina i sve zato što je govorila o budućnosti na Zemlji!

Pre no što bude mogao da zatraži smanjenje kazne, moraće da izdrži 16,5 godina zatvora.

Harun Sajed, iz Londona, izjasnio se krivim u aprilu pred sudom Old Bejli po glavnoj tački optužnice - "priprema terorističkih akata" između aprila i septembra 2016. godine.

Mladić je planirao napade na mesta s mnogo ljudi, u glavnoj trgovinskoj ulici u britanskoj prestonici ili na koncertu Eltona Džona 11. septembra 2016. u Hajd Parku, na 15. godišnjicu terorističkih napada u Njujorku i Vašingtonu.

Uhvaćen je kada je preko interneta materijal za napad tražio da nabavi od agenta britanske tajne službe koji mu se predstavio kao ekstremista.

Policija je u aprilu objasnila da je Sajed priznao da je pokušao da dođe do mitraljeza i drugog oružja, do prsluka sa eksplozivom i bombe sa ekserima da bi izazvala što veće ranjavanje, navela je policija.

U junu 2016. njegov brat Nadir Sajed osuđen je na doživotni zatvor zbog pripreme da nekom odrubi glavu 12. novembra 2014. u želji da imitira ubistvo vojnika u Londonu maja 2013.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.