BRUTALNO ISKREN OLIVER STOUN: Američki ratovi se ne mogu zvati pravednim, iza njih stoji ceo sistem! (VIDEO)
Foto: Reuters

istorija sad televizije

BRUTALNO ISKREN OLIVER STOUN: Američki ratovi se ne mogu zvati pravednim, iza njih stoji ceo sistem! (VIDEO)

On je u svom govoru rekao šta misli o SAD, ali čini se da se vlasti njegov stav baš i neće dopasti

Objavljeno: 13:43h

Poslednjih nedelja se mnogo pričalo o reditelju Oliveru Stounu i njegovom intervjuu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Intervju je puštan u delovima, a Stoun je imao priliku da postavi sav moguća pitanja Putinu.

On je jedan od retkih koje je Putin vodio i u tajne prostorije Kremlja, a koliko su se lepo ispričali možete pogledati na Jutjubu.

Ipak, on je u dva minuta govora na ovogodišnjoj dodeli Guild nagrada za pisce rekao mnogo više o SAD nego što bi neki voleli da čuju. Na samom početku je istakao da je sada popularno da se napadaju Republikanci i Tramp, ali da je za ratove u poslednjih 30 godina kriv ceo sistem.

Kako je naveo sistem se održava pod izgovorom "pravednih ratova", ali da SAD ne može biti centar svetskih vrednosti sve dok izaziva tolike ratove.

- Možete da budete kritični prema vašoj vlasti i prema vašem društvu. Ne morate da se uklopite. Sada je u modi da se napadaju Republikanci, Tramp i sve to... i da se izbegavaju Obama i Klintonovi. Ali zapamtite ovo. U posednjih 30 godina započeli smo 13 ratova i 14 milijardi dolara koje smo potrošili i stotine hiljade života koji su zbrisani sa zemaljske kugle, zapamtite da to nije bio jedan vođa, nego sistem, i republikanski i demokratski - započeo je svoje izlaganje Oliver Stoun.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.