ISTORIJSKA OBJAVA ANONIMUSA: NASA će nam uskoro saopštiti da POSTOJE VANZEMALJCI!
Foto: AP

ipak postoje

ISTORIJSKA OBJAVA ANONIMUSA: NASA će nam uskoro saopštiti da POSTOJE VANZEMALJCI!

Video spominje i otkriće sistema TRAPPIST-1 u kojem je početkom 2017. identifikovano čak sedam planeta sličnih Zemlji koji oko matične zvezde kruže u tzv. zoni Zlatokose

Objavljeno: 12:47h

Poznata hakerska mreža Anonimusi prošle nedelje je na službenim stranicama postavila video u kojem najavljuje da će NASA uskoro objaviti otkriće inteligentnog vanzemaljskog života.

Da bi se videlo o čemu je reč potrebno je analizirati video koji je u šest dana od objave na Jutjubu pogledan više od 930.000 puta.

Činjenica da je fajl na YouTube postavljen 20. juna, samo dan nakon što je NASA objavila da su naučnici uz pomoć Svemirskog teleskopa Kepler otkrili 219 mogućih novih ekstrasolarnih planeta od kojih bi desetak moglo biti nalik Zemlji, u ovoj je priči posebno indikativna.

KOLIKO BROJEVA VIDITE NA SLICI? Samo 8% ljudi da tačan odgovor na ovo pitanje!

Naime, ona prilično jasno ukazuje da je Keplerovo veliko otkriće najverovatnije neposredan povod za poruku Anonimusa.

Drugi verovatan povod zasigurno su komentari portparola NASA Tomasa Curbuhena izrečeni pred američkim Kongresom 26. aprila:

- Uzimajući u obzir sve različite aktivnosti i misije koje tragaju za dokazima o postojanju vanzemaljskog života, nalazimo se nadomak jednog od najvećih, najdubljih otkrića u istoriji.

U prilog ovoj prilično odvažnoj i dalekometnoj spekulaciji Anonymusi nadalje u većem delu svog videa nižu i mešaju razne snimke NLO-a, deklasificirane državne dokumente o svedočanstvima 'bliskih susreta treće vrste', službene dokumente o radu na protokolima kojima bismo se trebali rukovoditi u slučaju da stvarno sretnemo inteligentne vanzemaljce kao i podatke o ubrzanom razvoju potrage za potencijalno nastanjivim telima u i izvan Sunčevog sistema.

Među ostalim, video spominje otkriće sistema TRAPPIST-1 u kojem je početkom 2017. identifikovano čak sedam planeta sličnih Zemlji koji oko matične zvezde kruže u tzv. zoni Zlatokose – dovoljno blizu da bi na njihovoj površini moglo biti vode u tekućem stanju. U tom otkriću posebno je zanimljivo to što se sistem nalazi u našem kosmičkom susedstvu.

foto: AP

- Sistem TRAPPIST-1 udaljen je od nas samo 39 svetlosnih godina, a njegovo otkriće ukazuje nam da u malom kutku u kojem se nalazi Sunčev sistem ima obilje materijala potrebnog za stvaranje planeta, što pak može značiti da bi planete nalik na Zemlju mogle biti bliže nego što smo izvorno mislili. Buduća istraživanja ovog planetarnog sistema mogla bi otkriti uslove pogodne za život - rekao je NASA portparol u aprilu.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.