POVRATAK OTPISANOG: Berluskoni se vraća u politiku, levica u strahu!
Foto: AP

čekaju se izbori

POVRATAK OTPISANOG: Berluskoni se vraća u politiku, levica u strahu!

Italijanska "Stampa" navodi da nije moglo biti gore, i to ne samo za bivšeg premijera Matea Rencija, već i za demokrate

Objavljeno:

Italijanske desničarske stranke izvojevale su veliku pobedu na lokalnim izborima i nadaju se povratku bivšeg premijera Silvija Berluskonija na političku scenu, navodi italijanska štampa.

Berluskonijeva "Napred Italija" zajedno sa Severnom ligom pobedila je u 16 od 22 grada, što predstavalja svojevrstan šok za vladajuću Demokratsku partiju, preneo je AFP.

Najveći udarac u drugom krugu lokalnih izbora demokratama je zadao uspeh desnice u Đenovi, koji se smatrao bastionom levice u poslednih 50 godina.

PUTIN NIJE OMILJENI RUS: Iza njega su Gagarin i Tolstoj, ali ispred je samo jedan čovek!

Italijanska "Stampa" navodi da nije moglo biti gore, i to ne samo za bivšeg premijera Matea Rencija, već i za demokrate.

To je kao da smo se vratili 23 godine unazad, kada je levicu pobedio Belruskoni, koji se pojavio tada kao zec iz šesira, a danas kao tvrdoglavi duh, ocenio je urednik "Stampe" Rikardo Barenji.

foto: AP

Italijanski politički komentator Stefano Foli ocenio je rezultate lokalnih izbora kao veoma bolan gubitak za levicu i dodao da je Berluskoni izašao posle lokalnih izbora kao ličnost koja je veoma važna na političkoj sceni, prenela je italijanska "Republika".

Parlamentarni izbori u Italiji trebalo bi da budu održani na proleće 2018. godine, ali koalicija koja podržava italijanskog premijera Paola Đentilonija je krhka i veliki broj ljudi očekuje da bi do izbora moglo da dođe već do kraja godine, navodi francuska novinska agencija.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.