DOLIJALA SRPSKA RENO BANDA: Krali automobile po Austriji i Francuskoj!
Foto: AP, Ilusttracija

uhvaćeni

DOLIJALA SRPSKA RENO BANDA: Krali automobile po Austriji i Francuskoj!

Pažnju čuvara reda u Austriji izazvana je naprasnim rastom krađa vozila marke reno od decembra.

Objavljeno:

Austrijska policija razbila je bandu Srba koji su u Francuskoj i Austriji krali vozila marke reno.

Pokrajinska kriminalistička služba Beča i specijalno odeljenje Soko Burgenland ušle su u trag bandi koji su već u Parizu krali kola, pre nego što su prvi put počeli da "rade" u Beču, decembra prošle godine.

Uhapšeno je sedam kradljivaca, saopštila je policija. Pažnju čuvara reda u Austriji izazvana je naprasnim rastom krađa vozila marke reno od decembra. Prvi trag je odveo policiju do srpske bande, koja je do tada bila aktivna u Parizu, a preusmerila je svoje delovanje na Austriju. Početkom godine policija je uhapsila dvojicu, koje je zatekla sa ukradenim automobilima. Tada su uhapšeni srpski državljani u starosti od 22 i 23 godine.

foto: AP

Kod njih je policija pronašla falsifikovana dokumenta, alat i novac. Odlučujući udarac zadat je na osnovu informacija jednog građanina. On je video više muškaraca koji su u 10. bečkom okrugu, razgledali jedno vozilo marke reno, a vozili su automobil sa srpskim tablicama. Njemu se učinilo njihovo ponašanje sumnjivim, pa je pozvao policiju, prenela je portparol policije Irina Sstajner. Usled te informacije policija je uhapsila ukupno sedam lica, koje optužuje da su izvršili krađu 31 automobila, i napravili štetu u visini od 350. 000 evra. Protiv daljih devet članova bande, osam državljana Srbije i jednog Francuza, policija je podnela zahtev državnom tužilaštvu za raspisivanjem međunarodne poternice.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.