JOŠ UVEK BEZ VEĆINE: Britanska vlada predstavila širi program!
Foto: AP

neuspeh!

JOŠ UVEK BEZ VEĆINE: Britanska vlada predstavila širi program!

Mej pokušava da obezbedi podršku od 10 poslanika iz redova DUP kako bi ostvarila većinu u parlamentu nakon neuspelih izbornih rezultata, piše agencija

Objavljeno: 15:37h

Britanska vlada predstavila je danas "širi program" i uverena je da će ga parlament podržati, rekao je portparol premijerke te države Tereze Mej, a Rojters javlja da je moguće da njena Konzervativna partija ni ove nedelje neće uspeti da formira koaliciju.

PALA VLADA U RUMUNIJI: Socijalisti srušili svog premijera Grindeanua!

"Ovo je širi program vlade koji smo usvojili, smatramo da je to dobar program za vladu, smatramo da je to program... iza kojeg može da stane ceo Donji dom britanskog parlamenta", rekao je portparol Mej.

On je naveo da će se Mej osvrnuti na razloge neuspeha na prevremenim izborima i da che raditi u interesu države.

foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

"Premijerka je rekla i da izbori nisu doneli željeni rezultat i da ćemo se osvrnuti na razloge toga i da ćemo vladati sa poniznošću u nacionalnom interesu i smatram da možete da vidite to u ovome ssto smo danas izneli", rekao je portparol britanske premijerke.

Kako prenosi agencija, pozivajući se na izvor iz Demokratske unionističke partije (DUP) Severne Irske, nije baš verovatno da će ove nedelje doći do koalicionog dogovora između Konzervativne partije Tereze Mej i DUP iako se razgovori nastavljaju.

Mej pokušava da obezbedi podršku od 10 poslanika iz redova DUP kako bi ostvarila većinu u parlamentu nakon neuspelih izbornih rezultata, podseća agencija.

Kako je prethodno preneo AP, britanska kraljica Elizabeta Druga danas je u nacionalnom parlamentu izložila program nove vlade Velike Britanije koji je sastavila Tereza Mej, a u kojem dominiraju pripreme za izlazak te zemlje iz Evropske unije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.