SPREČEN NOVI NAPAD: Napadač opasan eksplozivom došao na glavnu stanicu u Briselu! (VIDEO)
Foto: Reuters

istraga u toku

SPREČEN NOVI NAPAD: Napadač opasan eksplozivom došao na glavnu stanicu u Briselu! (VIDEO)

Centralna stanica je evakuisana zbog pretnje eksplozivom

Objavljeno: 22:55h

Belgijska policija saopštila je večeras da su posle male eksplozije vojnici na centralnoj železničkoj stanici u Briselu „neutralisali jednu osobu” koja je, kako javljaju belgijski mediji, bila opasana pojasom sa eksplozivom. U incidentu niko drugi nije povređen, prenosi Rojters. Belgijski tužilac rekao je za agenciju Belga da je stanicu potresla eksplozija i da je policija upucala jednog muškarca, navodi AFP. Portparol vatrogasne službe Pjer Mejs potvrdio je za televiziju RTL da se na stanici dogodila eksplozija, ali nije mogao da kaže šta je bio njen uzrok. On je samo rekao da se vatrogasci nalaze na licu mesta.

Portparol policije nije mogao da potvrdi medijske navode da je osoba bila opasana eksplozivom i nije poznato da li je ona još uvek živa. Policija je saopštila na Tviteru da je incident na centralnoj stanici u Briselu pod kontrolom.

Belgijski mediji javljaju da je policija evakuisala glavni trg u Briselu i da je policija blokirala oblast kod centralne stanice. Premijer Belgije Šarl Mišel apelovao je na građane putem Tvitera da prate instrukcije vlasti.

(Espreso.co.rs / RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.