Putin: SAD koristile teroriste da destabilizuju Rusiju!
Foto: AP

stvorili nove tenzije

Putin: SAD koristile teroriste da destabilizuju Rusiju!

U jednom od intervjua s američkim rediteljem Oliverom Stounom, Putin je ukazao na podršku američkih obaveštajnih agencija pobunjenicima tokom rata u Čečeniji, prenosi Tass

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su SAD bile spremne da koriste teroriste da bi narušile političku situaciju u Rusiji, kao i da takve ideje i dalje postoje.

U jednom od intervjua s američkim rediteljem Oliverom Stounom, Putin je ukazao na podršku američkih obaveštajnih agencija pobunjenicima tokom rata u Čečeniji, prenosi Tass.

- Tada smo razumeli da su naše američke kolege, kada su govorile o podršci Rusiji, tvrdile da su spremne da sarađuju u borbi protiv terorizma, ali su u stvarnosti koristili teroriste da destabilizuju unutrašnju situaciju u Rusiji - rekao je Putin.

JEZIVA PORUKA ISLAMISTA: Ceo svet strepi od novog masakra!

- Te ideje su i dalje žive - rekao je Putin odgovarajući na Stounov komentar o pokušajima američkih obaveštajaca da stvore nove tenzije u centralnoj Aziji ili Severnom Kavkazu.

Putin je rekao da su SAD "nažalost podržale takve događaje".

- Svakako smo se nadali podršci, ali umesto toga smo videli kako američke obaveštajne službe podržavaju teroriste - rekao je ruski predsednik.

Hladni rat je otišao u istoriju, rekao je Putin i dodao da Rusija ima dobre transprantne odnose sa svetom, sa Evropom i SAD.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.