PRONAĐENA TELA PUTNIKA: Brodovi ratne mornarice i helikopteri u potrazi za srušenim avionom, među putnicima bilo 15 dece!
Foto: Profimedia

velika nesreća

PRONAĐENA TELA PUTNIKA: Brodovi ratne mornarice i helikopteri u potrazi za srušenim avionom, među putnicima bilo 15 dece!

Među putnicima je bilo 15-oro dece. Nije neuobičajeno da vojni avioni prevoze civile da smanje troškove porodicama vojnih lica koji su stacionirani na udaljenom jugu zemlje, navodi agencija AP

Objavljeno:

Brod ratne mornarice koji je bio u potrazi za nestalim vojnim transportnim avionom sa 120 putnika pronašao je danas deset tela i delove aviona u moru kod Mjanmara, rekao je portparol vojske.

Avion kineske proizvodnje Y-8 nestao je sa radara juče popodne oko pola sata posle poletanja iz mesta Mjeik na putu za Jangon, ekonomsku prestonicu Mjanmara, putem koji bi ga odveo preko Andamanskog mora.

U vreme poletanja padala je slabija kiša.

Devet brodova ratne mornarice, pet vojnih helikoptera i tri civilna helikoptera tragali su jutros za avionom, rekao je portparol vojske.

TEŠKA NESREĆA: Nestali vojni avion sa 116 putnika pronađen u moru!

On je rekao da su nađena dva pojasa za spasavanja, i guma koja je deo točka aviona.

Među nađenim žrtvama je šestoro odraslih i četvoro dece, navodi se u saopštenju vojske.Tela i delovi aviona pronađeni su u moru zapadno od mesta Laung Lone.

U avionu je bilo 106 putnika, uglavnom porodica vojnog osoblja i 14 članova posade.

Među putnicima je bilo 15-oro dece. Nije neuobičajeno da vojni avioni prevoze civile da smanje troškove porodicama vojnih lica koji su stacionirani na udaljenom jugu zemlje, navodi agencija AP.

Kontakt s avionom prekinut je dok je nadletao oblast Daveij, na jugoistoku Mjanmara.

Vojska je saopštila da je Mjanmar dobio ovaj avion marta prošle godine i da je od tada imao 809 sati leta.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.