PUTINOV KOMENTAR NA TRAMPA: U Moskvi samo što nije pao sneg i svalićemo to njemu!
Foto: Profimedia

Don`t worry, be happy

PUTINOV KOMENTAR NA TRAMPA: U Moskvi samo što nije pao sneg i svalićemo to njemu!

Putin je rekao da taj sporazum još nije ni stupio na snagu, to treba da se desi 2021. godine

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas, komentarišući odluku američkog predsednika o izlasku SAD iz Pariskog sporazuma, da Donald Tramp možda i nije morao to da učini imajući u vidu okvirni karakter tog dokumenta.

- Neću da sudim Trampu. Možda nije morao da učini to jer je reč o okvirnom dokumentu. Ali šta je rečeno, rečeno je i sada treba videti šta dalje. Nisam pročtao Trampovo saopštenje ali koliko shvatam on je rekao da želi ponovo da razmotri taj sporazum. Mislim da ne treba dizati buku već stvoriti uslove za rad - rekao je Putin na forumu u Sankt Peterburgu.

Putin je rekao da taj sporazum još nije ni stupio na snagu, to treba da se desi 2021. godine.

- Tako da imamo vremena da se dogovorimo - zaključio je Putin uz opasku "Don`t worry, be happy".

Navodeći da je reč o dokumentu koji se bavi klimatskim promenama, jednom od ključnih problema današnjice, Putin je šaljivo primetio da je u Moskvi malte ne pao sneg, u Paterburgu kiša i hladno i da se sada sve može svaliti na Donalda Trampa i "američki imperijalizam".

- Ali to nećemo učiniti - dodao je on.

- To je okvirni dokument, svaka država odlučuje samostalno, nema obavezujućih tačaka - naglasio je on, podsetivši da su SAD ratifikovale taj dokuemnt a Rusija nije i to niće učiniti dok ne budu donate pravila o preraspodeli resursa.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.