DOZVOLJENO CIVILIMA: Južna Koreja osudila zapovednika vojske zato što je gej!
Foto: Reuter

Dokle više, ljudi?

DOZVOLJENO CIVILIMA: Južna Koreja osudila zapovednika vojske zato što je gej!

U aprilu, Centar za vojna ljudska prava u Koreji tvrdio je da Džen Jang Jun tražio da se u vojnim redovima prate homoseksualci

Objavljeno:

Vojni sud Južne Koreje osudila je zapovednika vojske na 6 meseci zatvora zbog toga što je imao seks sa drugim vojnikom. Homoseksualnost nije zbranjena za civile, ali u vojni zakon zabranjuje "homoseksualne aktivnosti" među svojijm osobljem. Grupe za borbu za ljudska prava osudile su vojne snage za sprovođenje "lova na veštice" kako bi iskorenili homoseksualnost. Besni Republikanac: Nasrnuo na novinara i slomio mu naočare!(VIDEO) U aprilu, Centar za vojna ljudska prava u Koreji tvrdio je da Džen Jang Jun tražio da se u vojnim redovima prate homoseksualci. Tada je vojska spovela istragu i grupa od 50 vojnika je stavljena na listu, rekli su u Centru. Vojska je odbacila ove optužbe. - Ova neosnovana optužba treba da bude hitno odbačena, izjavila je Rozean Rife, direktor istraživanja u Amnesti Internašnol.

foto: Reuters

- Niko ne bi trebalo da bude progonjen na osnovu svoje seksualne orjentacije ili pola. Ono što se računa je njihova služba, a ne seksualnost.

Ovo nije jedini slučaj gde su gej parovi bili izloženi sankcijama. U Indoneziji, gej par je javno šiban, a tom događaju je prisustvovalo skoro 1000 ljudi. (Espreso.co.rs / BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.