Otac bombaša iz Mančestera tvrdi: Moj sin je NEVIN, mi NISMO TAKVI LJUDI!
Foto: Printscreen/Twitter

mi nismo takvi ...

Otac bombaša iz Mančestera tvrdi: Moj sin je NEVIN, mi NISMO TAKVI LJUDI!

Prema njegovim rečima Salman je planirao da iz Saudijske Arabije dođe u Libiju da provede sveti mesec Ramazan sa svojom porodicom

Objavljeno: 17:29h

Otac navodnog napadača u areni u Mančesteru negirao je da je njegov sin povezan sa ekstremistima i sa samoubilačkim napadom u kome je poginulo 22 ljudi.

Ramadan Abedi rekao je danas da je pre pet dana razgovarao sa svojim 22-ogodišnjim sinom Salmanom Abedijem, i da se on pripremao da poseti Saudijsku Arabiju i da je zvučao "normalno", prenosi agencija AP koja je s njim razgovarala telefonom iz Tripolija. Stariji Abedi je rekao da je njegov sin posetio Libiju pre mesec i po dana.

OVO JE LICE ZLA! Ubica dece u Mančesteru bio vatreni navijač Junajteda, a onda je odjednom počeo da se MOLI NASRED ULICE! (FOTO)

- Mi ne verujemo u ubijanje nedužnih. Mi nismo takvi - rekao je on u telefonskom razgovoru sa agencijom AP.

On je rekao da je njegov stariji sin Ismail uhapšen u Engleskoj u utorak ujutro.

Prema njegovim rečima Salman je planirao da iz Saudijske Arabije dođe u Libiju da provede sveti mesec Ramazan sa svojom porodicom.

Stariji Abedi je pobegao iz Tripolija 1993. kada su bezbednosni zvaničnici tadašnjeg libijskog vodje Moamera Gadafija izdali nalog za njegovo hapšenje i posle je zatražio politički azil u Britaniji. Sada je administrativni šef Centralnih bezbednosnih snaga u Tripoliju.

foto: Printscreen/Twitter

Vlasti Velike Britanije identifikovale su bombaša-samoubicu iz Mančestera, koji je usmrtio 22 osobe, kao Salmana Abedija. Oni su ocenili da veruju da nije delovao sam, i juče su uhapsili jednu osobu a danas još troje u vezi sa tim napadom.

Bivši libijski bezbednosni zvaničnik rekao je za AP da je otac navodnog bombaša u Mančesteru član sada rasformirane libijske grupe koju podržava Al Kaida.

foto: AP

On je rekao da je lično poznavao Ramadana Abedija, oca Salmana Abedija, i da je stariji Abedi bio član Libijske islamske borbene grupe tokom 1990-ih koja je imala veze sa Al Kaidom. Taj zvaničnik je rekao da je stariji Abedi pripadao salafističkom džihadističkom pokretu, najekstremnijem ogranku salafističkog pokreta, navodi agencija AP.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.