Tramp: Ovo je najveći lov na veštice u američkoj istoriji
Foto: Reuters

američki predsednik o istrazi

Tramp: Ovo je najveći lov na veštice u američkoj istoriji

Predsednik SAD Donald Tramp na Tviteru žestoko reagovao na federalnu istragu o navodnoj koordinaciji Rusije i njegove kampanje uoči predsedničkih izbora.

Objavljeno: 14:51h

"Ovo je najveći pojedinačni lov na veštice na nekog političara u američkoj istoriji", napisao je Tramp na jednoj društvenoj mreži.

Američko Ministarstvo pravde imenovalo je bivšeg direktora FBI Roberta Milera za specijalnog savetnika za nadgledanje savezne istrage o navodnoj koordinaciji izmedju Rusije i predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa tokom 2016. godine. Imenovanje je usledilo u vreme dok demokrate sve glasnije pozivaju da se neko izvan Ministarstva pravde bavi tom politički obojenom istragom, prenosi AP. Ministarstvo pravde saopštilo je da je Miler podneo ostavku u privatnoj advokatskoj firmi kako bi mogao da preuzme posao specijalnog savetnika.

TI SI KRIMINALAC I UBICA! Ambasadorku Kosova Vljoru Čitaku GAĐALI JAJIMA u Americi! (VIDEO)

Miler je imenovan za direktora FBI-ja 2001. godine, a penzionisao se 2013. godine, posle čega ga je na tom mestu zamenio Džejms Komi. Predsednik SAD Donald Tramp je prošle nedelje smenio Komija sa mesta direktora FBI-ja, koji je vodio istragu o navodnoj umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine.

foto: Reuters

Imenovanje Milera usledilo je nakon što su mediji objavili da je Komi napisao u zapisu da mu je Tramp na sastanku u Beloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu, što je Bela kuća negirala.

MELANIJA DOBIJA KONKURENCIJU: Ona je neviđeno SEKSI i radiće za Trampa!

Novoizabrani predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da se nada se da će Tramp da izdrži besomučnu hajku sa kojom je suočen i dodaje da očekuje dobre odnose Srbije sa SAD.

foto: AP

Aleksandar Vučić je rekao i da je Srbija mala zemlja, a on mali političar, da bi se mešao u unutrašnje stvari Makedonije, a kamoli SAD.

„Ono što vidimo vidimo od prvog dana jeste da se protiv Trampa vodi besomučna kampanja. Od prvog dana, takvu organizovanu hajku protiv nekog nisam video. Želimo uspeh i dobre odnose sa SAD. Da li će moći da izdrži, to nije lako nijednom čoveku“, naglasio je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara.

DONALD TRAMP: Nedužan sam, istraga će to POTVRDITI!

On je ukazao da je i sam suočen sa tim da o njemu najlošije govore oni kojima je najviše pomogao i istakao: „Oni kojima sam najviše pomogao pokazuju najviše mržnje, a to može da se vidi danas i u SAD. Verujem da će Tramp da izdrži“.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.