HOROR NA PREDIZBORNOM SKUPU U MEKSIKU: U pucnjavi UBIJEN KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA, još četvoro ranjeno (VIDEO)
Meksička policija, Foto: AP

UŽAS

HOROR NA PREDIZBORNOM SKUPU U MEKSIKU: U pucnjavi UBIJEN KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA, još četvoro ranjeno (VIDEO)

Čijapas je glavna je ruta za krijumčarenje droge i migranata, a dva glavna meksička narko kartela bore se za kontrolu nad tim područjem

Objavljeno:

Kandidat za gradonačelnika, Lusero Lopez Maza i još pet osoba, od kojih jedna mlađa devojka, ubijeni su u pucnjavi na predizbornom skupu u gradu La Konkordija u državi Čijapas, na jugu Meksika, saopštili su zvaničnici.

- Sukob je izbio između naoružanih civila tokom političkog skupa - saopšteno je iz kancelarije tužioca.

Grad poznat zbog narko dilera

Kako je saopšteno, nije poznato da li je Lopez Maza bio meta napada, pošto su pucnjave na ulici česta pojava u toj oblasti.

Do pucnjave je došlo na raskrsnici u ruralnom gradu La Konkordija u Čijapasu, oko 125 kilometara od granice sa Gvatemalom.

Čijapas je glavna je ruta za krijumčarenje droge i migranata, a dva glavna meksička narko kartela bore se za kontrolu nad tim područjem.

Ranije ove sedmice 11 ljudi je ubijeno u masovnoj pucnjavi u selu u gradu Čikomuselo, na nekoliko desetina kilometara udaljenosti od La Konkordije. Izbori u Meksiku 2. jula su takođe poremećeni nasiljem, sa oko 20 kandidata ubijenih do sada u 2024. godini.

Bonus video:

01:04

PUCNJAVA I TUČA U ZVEZDARSKOM PARKU?! Muškarac (46) sa prostrelnom ranom prevezen u bolnicu! Sumnja se na OVA DVA UZROKA incidenta

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.