Kineski premijer sastao sa delegacijom iz Velike Britanije
Foto: Kineska medijska grupa

kina

Kineski premijer sastao sa delegacijom iz Velike Britanije

Kina poklanja veliku pažnju odnosima sa Velikom Britanijom

Objavljeno:

Kina će dalje povećati pristup tržištu i jačati obezbeđenje usluge za strana ulaganja, izjavio je juče kineski premijer Li Ćijang tokom susreta sa delegacijom kinesko-britanskog poslovnog saveta (CBBC) pod vodstvom predsednika tog saveta Šerarda Koper-Kolsa (Sherard Cowper-Coles).

Li je čestitao CBBC-u 70. godišnjicu i izrazio zahvalnost toj organizaciji na obećanju o unapređenju kinesko-britanskih odnosa, istorijskoj ulozi probijanja leda za bilateralne odnose, kao i na ulozi mosta za komunikaciju i dijalog dveju zemalja.

Kina poklanja veliku pažnju odnosima sa Velikom Britanijom. Kina želi da sa Velikom Britanijom jača dijalog, produbi saradnju, međusobno poštuje osnovne interese i zabrinutosti, kao i da zadržava stabilan razvoj odnosa na pravilnom putu, rekao je Li.

Li je ukazao da Kina želi da jača ekonomsku i trgovinsku komunikaciju sa Velikom Britanijom, podeli prilike razvoja, poveća saradnju u oblastima finansije, nove energije, biomedicine i digitalne ekonomije, kao i da pokrene veću trostranu saradnju u okviru inicijative Pojasa i puta.

Koper-Kols je tom prilikom izjavio da CBBC podržava reforme i otvaranje i visokokvalitetni razvoj Kine. Ova organizacija želi da dalje igra ulogu mosta, i da daje popzitivan doprinos razvoju britansko-kineskih odnosa.

Bonus video:

01:29

Stefan Vladisavljev: Kina je idealan partner jer je spremna da vam pruži dosta, a da ne traži mnogo toga zauzvrat

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.