TELO DEČAKA PRONAĐENO U RASPADNUTOM STANJU, A ONDA SE KLUPKO ODMOTALO: On nije jedino jezivo otkriće, ovo je horor!
Kuća, Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ WKMG News 6 ClickOrlando

PAKLENO SAZNANJE

TELO DEČAKA PRONAĐENO U RASPADNUTOM STANJU, A ONDA SE KLUPKO ODMOTALO: On nije jedino jezivo otkriće, ovo je horor!

Ovo nije prvi put da je policija pozivana na tu adresu

Objavljeno:

Telo Džejlena Grifina nađeno je u raspadnutom stanju na imanju na Aveniji Šefild u Južnom Bafalu, u Njujorku, skoro četiri godine nakon što je nestao u avgustu 2020. godine.

Ovo nije prvi put da je policija pozivana na tu adresu, izveštava WIVB, štaviše od 2007. godine bilo je najmanje 160 prijava organima reda zbog te kuće.

Među tim pozivima bili su i onim zahvaljujući kojima su na toj lokaciji pronađena tri druga tela, uključujući poslednje u dvorištu kuće u avgustu 2023. godine.

Prvo telo je pronađeno tokom provere u junu 2020, a drugo je prijavljeno u septembru 2022, što je dovelo do hapšenja.

Na listi poziva hitnim službama za tu lokaciju bili su i pozivi zbog porodičnog nasilja, požara i provera mentalnog zdravlja.

Policijska uprava Bafala odbila je da komentariše za The Independent ove izveštaje, pozivajući se na svoju prethodnu konferenciju za novinare o otkriću Džejlenovog tela.

Policija je tada saopštila da je neko sa validnim razlogom bio u kući i naišao na Džejlenovo telo i odmah pozvao hitne službe. Policajci nisu želeli da otkriju gde je telo pronađeno u kući.

U međuvremenu, komšija tuži vlasnike - Sunrise West LLC - i Spectrum Health and Human Services, nakon što je stanar navodno bacio delove izgorelog dušeka kroz prozor, što je prouzrokovalo štetu od 130.000 dolara njihovoj imovini.

Spectrum Health, kako se navodi, smešta neke "visokorizične osobe" po domovima širom grada. The Independent je kontaktirao tu organizaciju za dodatni komentar, ali još nije dobio odgovor.

Džejlenovo telo pronađeno je 12. aprila, nedelju dana pre njegovog 16. rođendana.

Džejlen Grifin
Džejlen Grifinfoto: Printscreen/Facebook/Joann Ponzo

Policija je saopštila da veruje da je njegovo telo bilo u kući "značajan vremenski period", ali nisu mogli da pruže precizne detalje.

Njegova majka, Džoan Ponzo, preminula je u 48. godini u septembru 2023, ne znajući šta se dogodilo sa njenim sinom.

Džejlen je nestao 4. avgusta 2020, nakon što je napustio svoj dom na Aveniji Voren u okrugu Bradvej-Filmor, blizu Centralne stanice.

Njegova majka je rekla za časopis People 2021. godine da je voleo da ide do obližnjih prodavnica i pomaže ljudima za sitan novac noseć im torbe.

Nekoliko meseci kasnije, gospođa Ponzo je izgubila starijeg sina Džejlena kada je ubijen u pucnjavi, u 18. godini.

"Mučila se", rekla je Karima Moris, osnivačica Bury the Violence, koja je podržavala majku i pomagala u širenju svesti o Džejlenovom nestanku. "Davala je sve od sebe. Volela je svoju decu."

Morisova je rekla da je Džejlenova majka postala frustrirana zbog nedostatka informacija od pravosudnih organa, uprkos obnovljenim potragama tokom godina.

U jednom trenutku, ona je pokazala Morisovoj fasciklu koju je pronašla u kući dve nedelje nakon Džejlenovog nestanka.

U njoj je bio crtež, sa rečima "Već sam otišao" napisanim na njemu. Njegova majka je sumnjala da je već znao svoju sudbinu, rekla je Morisova.

Policija Bafala sada nudi nagradu od 7.500 dolara za informacije koje vode hapšenju ili optužnici protiv odgovornih za Džejlenovu smrt.

Bonus video:

01:10

KO SU PROFLAJERI I DA LI MOGU SPREČITI UBISTVO?

(Espreso/ Telegraf/ The Independent/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.