ZAHAROVA OTKRILA IME KOMPANIJE KOJA NAVODNO STOJI IZA TERORISTIČKOG NAPADA U RUSIJI
Marija Zaharova, Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

ŠOKANTNO

ZAHAROVA OTKRILA IME KOMPANIJE KOJA NAVODNO STOJI IZA TERORISTIČKOG NAPADA U RUSIJI

Kijevski režim i njegovi zapadni pokrovitelji, pre svega Vašingtona, više od godinu dana finansiraju terorističke aktivnosti

Objavljeno:

Situacija oko terorističkih napada u Rusiji, koje je finansirala naftna i gasna kompanije „Burisma holdings” tokom nekoliko godina, apsolutno je neprihvatljiva, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Situacija je apsolutno neprihvatljiva. Radi se o finansiranju od nekoliko miliona dolara koje su imali teroristi kako bi eliminisali nepodobne političke i javne ličnosti, kao i kako bi nanosili ekonomsku štetu. Organi za sprovođenje zakona proveravaju umešanost pojedinih državnih službenika, javnih i komercijalnih organizacija sa Zapada u ovim nezakonitim aktivnostima", rekla je Zaharova. Kijevski režim i njegovi zapadni pokrovitelji, pre svega Vašingtona, više od godinu dana finansiraju terorističke aktivnosti, navela je Zaharova. Ona je istakla da pokretanje krivičnog postupka po ovom pitanju pokazuje da ruske vlasti poseduju ozbiljne dokaze o umešanosti određenih lica u terorističke aktivnosti protiv Rusije. Ranije je Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo krivični postupak u skladu sa zahtevima poslanika Dume koji su tražili da se istraži finansiranje terorizma koje vrše SAD i druge zapadne zemlje. Utvrđeno je da su se finansijska sredstva koja su poticala od naftne i gasne kompanije "Burisma holdings", aktivne na teritoriji Ukrajine, koristila za terorističke napada u Rusiji.

Napad na „Krokus siti hol“

Prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ je 144, od čega je šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja, a starateljstvo nad njima preuzimaju rođaci.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu. Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti. Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.

(Espreso/24 sedam/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.