EVO OD ČEGA JE UMRO NAJSLAVNIJI ZLOČINAC: Bio je optužen za UBISTVO SUPRUGE, a suđenje se ZAVRŠILO TAKO ŠTO...
O Džej Simspon, Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

DETALJI

EVO OD ČEGA JE UMRO NAJSLAVNIJI ZLOČINAC: Bio je optužen za UBISTVO SUPRUGE, a suđenje se ZAVRŠILO TAKO ŠTO...

Kažu da je bio okružen decom i unucima kada je umro u sredu uveče

Objavljeno: 18:08h

Bivši američki fudbaler O Džej Simpson, koji je optužen, pa oslobođen optužbi za ubistvo bivše supruge Nikol Braun i njenog prijatelja, preminuo je danas u 77. godini, saopštila je njegova porodica.

"Naš otac, Orental Džejms Simpson, podlegao je borbi sa rakom. Bio je okružen svojom decom i unucima. Tokom ovog perioda, njegova porodica vas moli da poštujete njihove želje za privatnošću i milošću", navodi se u saopštenju, prenosi američka televizija ABC.

Bivši NFL velikan O Džej Simpson- kome je suđeno za dvostruko ubistvo svoje bivše supruge Nikol Braun Simpson i njenog prijatelja Rona Goldmana '90-ih, nakon čega je oslobođen, preminuo je u sredu u Las Vegasu.

Kažu da je bio okružen decom i unucima kada je umro u sredu uveče.

Simpson se poslednjih godina navodno borio sa rakom prostate, a njegovo zdravlje se u poslednje vreme pogoršalo zbog čega poslednjih nekoliko nekoliko puta bio u bolnici.

Najpoznatiji zločin u istoriji Amerike

Nekadašnja zvezda američkog fudbala O Džej Simpson bio je glavni osumnjičeni za ubistvo u jednom od najspektakularnijih sudskih procesa u Americi.

Ni on, ni njegova deca nisu želeli da govore o onome što se dogodilo 12. juna 1994, kada su Braun Simpson i Ronald Goldman nasmrt izbodeni.

- Nismo dužni da se vraćamo u prošlost i ponovo proživljavamo najstrašniji dan u našem životu - rekao je 2019. Simpson za AP.

Prema sopstvenim rečima, više se nikada neće vraćati na tu temu.

Braun Simpson i Ronald Goldman nasmrt su izbodeni 1994. ispred njene kuće u Brentvudu, u Los Anđelesu, dok su Džastin i Sidni, zajednička deca Simpsonovih, koji su tada već bili razvedeni, spavala. O Džej Simpson je brzo osumnjičen, a snimci policije koja juri njegov "ford bronko" 17. juna 1994. obišle su svet. Potera se završila ispred Simpsonove vile, gde se predao. Imao je tada 46 godina.

Usledilo je suđenje, koje je trajalo osam meseci, a završilo se njegovim oslobađanjem. Slučaj je ušao u američku istoriju kao "suđenje veka". Zvanično se smatra nerešenim. Iako Simpson uporno ponavlja da je nevin, porodice žrtava uverene su u njegovu krivicu. Godine 1997.

Simpson je proglašen krivim u građanskoj parnici i kažnjen sa 33,5 miliona dolara. Deo njegove imovine je zaplenjen i prodat na licitaciji, ali je najveći deo svote ostao dužan, izveštava AP.

Bonus video:

03:04

Oslobađajuća presuda za smrt Željka Ristića

(Espreso/Blic/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.