ANGAŽOVALA UBICE DA UBIJU NJENE RODITELJE: Zbog ovoga je skovala PAKLENI PLAN, izjava oca joj zapečatila SUDBINU
Dženifer Pan, Foto: Printscreen/Youtube/Netflix

HOROR

ANGAŽOVALA UBICE DA UBIJU NJENE RODITELJE: Zbog ovoga je skovala PAKLENI PLAN, izjava oca joj zapečatila SUDBINU

Poslednje reči Bič Ha Pan pre nego što ju je stranac ubio u podrumu bile su: „Molim te, nemoj da povrediš moju ćerku“.

Objavljeno:

Naoružani napadač je poštovao njenu samrtnu želju, ali Bič nije znala da postoji jeziv razlog zašto je pošteđen život 24-godišnje Dženifer Pan. Bič nije ubijena zbog invazije na njen dom ili zbog nasumičnog napada. Muškarci su znali ko je njihova meta. Naime, Dženifer ih je unajmila da ubiju njene roditelje.

Jeziv događaj se odigrao uveče kada su tri uljeza upala u porodičnu kuću Pan u Markhamu, Ontario, 8. novembra 2010.

Pre nego što je porodica Pan se spremala za spavanje ulazna vrata su se naglo otvorila i trojica muškaraca koji su mahali pištoljima uletela su tražeći novac. Posle pretresa kuće, odveli su Bič i Hana u podrum gde su ih više puta upucali.

Dženifer je u međuvremenu tvrdila da je bila vezana za ogradu na spratu - ali je uspela da se "odveže" i pozove Hitnu pomoć.

Dženifer Pan
Dženifer Panfoto: Printscreen/Youtube/Netflix

Kada je policija stigla, pronašla je Bič mrtvu, a Han se borio za život nakon što je zadobio prostrelnu ranu u oku, a Dženifer fizički nepovređena.

Pošto je Han hitno prebačen u bolnicu i stavljen u medicinski indukovanu komu, policajci su počeli da tretiraju mučan zločin kao invaziju na kuću. Međutim, bili su zbunjeni zašto je porodica Pan, koja je živela skromnim načinom života, na meti, Netflix dokumentarac "Šta je Dženifer uradila?" objašnjava.

Poreklom iz Vijetnama, Bič i Han radili su kod istog vlasnika koji se bavio proizvodnjom auto delova i verovali su da je Dženifer student farmakologije.

Iako porodica nije imala problema sa novcem, nisu posedovali ni približno toliko novca da bi neko pokušao da ih opljačka. Bili su voljeni u svojoj zajednici, nisu imali neprijatelje i nisu bili povezani sa kriminalnim aktivnostima. Ali policajci su ubrzo otkrili da Dženifer jeste.

Dženifer je bila u dugogodišnjoj vezi sa Denijem Vongom, malimdilerom marihuane koga je upoznala u školi. Roditelji bili su protiv veze Dženifer i Denija i zabranili su im da budu zajedno, ali se par tajno viđao.

Godinama je lažirala svoje školske izveštaje i pretvarala se da je student Univerziteta Rajerson. Takođe je navela svoje roditelje da veruju da je volonter u bolnici za bolesnu decu u Torontu. U stvarnosti, Dženifer je živela sa Vongom i bila je nezaposlena.

Na kraju njeni roditelji su saznali za prevaru i naredili su joj i uslovili da prekine vezu sa Vongom.

U tom trenutku Dženifer i Vong su počeli da smišljaju plan da ubiju njene roditelje, kao što pokazuju SMS poruke koje je dobila policija. Uz Vongovu pomoć, unajmila je tri ubice Lenforda Kraforda, Dejvida Milvaganama i Erika Kartija po ceni od 10.000 kanadskih dolara.

Te noći u novembru poslala im je poruku da izvrše njeno naređenje i ostavila vrata svoje porodične kuće otključana kako bi mogli da uđu.

Kada otac probudio iz kome rekao je da je video Dženifer u razgovoru sa jednim od ubica u njihovoj kući i dodao da ona nije bila vezana. Sa novim dokazima, policija je uhapsila Dženifer i njene saučesnike i oni su optuženi za ubistvo prvog stepena, pokušaj ubistva i zaveru da se počine ubistvo.

Vodeći istražitelj Bill Kurtis rekao je autorima dokumentarca da je zločin bio zlokoban.

Dženifer, Vong, Milvaganam i Kroford su osuđeni 13. decembra 2014. i svi su dobili doživotnu kaznu bez šansi za uslovnu slobodu na 25 godina.

„Kada sam izgubio ženu, izgubio sam i ćerku u isto vreme“, rekao je Han u pisanoj izjavi kada je Dženifer osuđena.

„Nadam se da će moja ćerka Dženifer razmišljati o tome šta se desilo njenoj porodici i da će jednog dana postati dobra, poštena osoba.“

Dženifer, koja sada ima 37 godina, sada služi kaznu u Instituciji za žene Grand Vallei u Kitcheneru, Ontario. Ona i dalje tvrdi da nije kriva.

Bonus video:

02:53

MISLILI SMO DA JE RAKETA Dečak i baka sa oborenog nevidljivog aviona F-117, čije su slike obišle svet, PRISEĆAJU SE DOGAĐAJA

(Espreso/BlicŽena/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.