NE KREĆITE NA PUTOVANJE! Grci i danas vraćaju putnike sa granice, ovo su svi detalji
Evzoni, Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

VAŽNO!

NE KREĆITE NA PUTOVANJE! Grci i danas vraćaju putnike sa granice, ovo su svi detalji

Teretni saobraćaj na graničnim prelazima Bogorodica - Evzoni, Dojran - Dojrani i Medžitlija - Niki biće potpuno obustavljen

Objavljeno:

Prelaz Evzoni zatvoren je zbog štrajka grčkih carinika, prenose mediji u regionu, a obustava rada će trajati i danas, zbog čega se putnici savetuju da odlože putovanja.

Kako navodi makedonska informativna agencija MIA, vozila hitne pomoći moći da prolaze nesmetano.

Teretni saobraćaj na graničnim prelazima Bogorodica - Evzoni, Dojran - Dojrani i Medžitlija - Niki biće potpuno obustavljen, osim za kvarljivu robu, od ponedeljka u ponoć do srede do 23:59, u okviru dvodnevnog štrajka grčke carine, saopštila je Uprava carina Severne Makedonije, prenosi MIA.

Prema podacima koje je MIA dobila iz amabsade Grčke u Skoplju putnički saobraćaj će tokom štrajka od 48 sati, biti periodično omogućen, ali se putnici savetuju da izbegavaju odlazak preko granice tokom perioda.

Granični prelaz Evzoni
Granični prelaz Evzoni foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Zašto štrajkuju grčki carinici?

Kako grčki mediji navode, carinici su juče i danas stupili u 48-časovni štrajk protestujući zbog promena koje promoviše uprava javnih prihoda, a za koje tvrde da se uglavnom odnose na područne carinarnice, koje su u opasnosti od smanjenja broja zaposlenih i zatvaranja.

Carinici reaguju na promene i veliki obim posla koji imaju na graničnim prelazima sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

Štrajk je najavljen pre nedelju dana.

Bonus video:

00:34

ULASKOM U EU, GRANICA SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE POSTALA BI NEVAŽNA! Antonijević: Moramo da gradimo svoju poziciju u regionu

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.