Kina osudila teroristički napad u Pakistanu, traži detaljnu istragu
Foto: Kineska medijska grupa

ZAHTEV

Kina osudila teroristički napad u Pakistanu, traži detaljnu istragu

Portparol je rekao da je 26. marta oko 13 časova po lokalnom vremenu pet Kineza i jedan državljanin Pakistana ubijeno u terorističkom napadu na konvoj projekta hidroelektrane Dasu koji je preduzela kineska kompanija u provinciji Kiber Pakhtunkva

Objavljeno:

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine u sredu je dao izjavu o bombaškom napadu u Dasu u Pakistanu, rekavši da Kina oštro osuđuje ovaj teroristički napad, i zatražio od Pakistana da detaljno istraži incident što je pre moguće.

Portparol je rekao da je 26. marta oko 13 časova po lokalnom vremenu pet Kineza i jedan državljanin Pakistana ubijeno u terorističkom napadu na konvoj projekta hidroelektrane Dasu koji je preduzela kineska kompanija u provinciji Kiber Pakhtunkva.

„Kina oštro osuđuje ovaj teroristički napad. Izražavamo duboko saučešće preminulima i upućujemo iskreno saučešće ožalošćenim porodicama. Kina traži od Pakistana da detaljno istraži incident što je pre moguće, pronađe počinioce i privede ih pravdi“, rekao je portparol „U međuvremenu, tražimo od Pakistana da preduzme efikasne mere kako bi osigurala bezbednost kineskih državljana, projekata i institucija u Pakistanu“.

Portparol je istakao da je kineska ambasada u Pakistanu podsetila kineske državljane i preduzeća u Pakistanu da pažljivo prate lokalnu bezbednosnu situaciju, pojačaju bezbednosne mere i urade sve što mogu da preduzmu dodatne bezbednosne mere predostrožnosti od terorističkih napada.

Pakistanski premijer Šahbaz Šarif posetio je juče kinesku ambasadu u Pakistanu kako bi preneo saučešće i saosećanje sa preminulim porodicama i kineskom vladom. On je oštro osudio teroristički napad i rekao da napori terorista da naškode prijateljstvu Pakistana i Kine neće uspeti.

(Espreso/ Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.