ČLANICA DINASTIJE KOJA OPET VODI BORBU SA RAKOM JAVNO UPUTILA SNAŽNU PORUKU KEJT MIDLTON: Ove reči odjekuju!
Kejt Midlton, Foto: Profimedia

podrška

ČLANICA DINASTIJE KOJA OPET VODI BORBU SA RAKOM JAVNO UPUTILA SNAŽNU PORUKU KEJT MIDLTON: Ove reči odjekuju!

Oglasila se članica dinastije kojoj je nakon raka dojke dijagnostikovan melanom i evo šta je rekla i Kejt Midlton

Objavljeno:

Snaja kraljice Elizabete II Sara Ferguson koja je nakon razvoda od princa Endrjua ponovo počela zajednički život sa (bivšim) mužem, vodi pravu lavovsku borbu jer joj je nekoliko meseci nakon raka dojke, ranije ove godine, dijagnostikovan melanom. Vojvotkinja od Jorka oglasila se na Instagramu danas i uputila je snažnu poruku Kejt Midlton koja je 22. marta svetskoj javnosti saopštila da boluje od kancera. Ova poruka je odmah imala veliki odjek.

Sara Ferguson je o Kejt Midlton i njenoj borbi sa kancerom napisala sledeće: "Sve moje misli i molitve su sa princezom od Velsa, koja je počela lečenje. Znam da će biti okružena ljubavlju svoje porodice i svi se mole za najbolji ishod. Kao neko ko vodi svoju borbu sa rakom poslednjih nekoliko meseci, divnim se zbog načina na koji je javno pričala o svojoj dijagnozi i znam da će to doneti mnogo toga dobrog da se podigne svest. Nadam se da će joj sada biti dati prostor, privatnost i vreme da se izleči".

Kejt Midlton o kojoj je stav izneo i ovaj poznati doktor, dijagnostikovan je rak nakon što je u januaru imala tešku operaciju abdomena, iako se najpre smatralo da nije u pitanju kancerogena bolest, dalje analize su pokazale da se radi o raku. Lečenje je započeto krajem februara. Neće biti objavljeni detalji o vrsti i stadijumu opake bolesti.

Sari Ferguson dijagnostikovan je krajem januara agresivni oblik raka kože, dijagnozu je dobila nakon što joj je nekoliko madeža uklonjeno tokom rekonstruktivne operacije, koja je usledila nakon mastektomije u junu.

Povrdgnuta je zatim daljim analizama kako bi se utvrdilo u kojoj fazi se nalazi kancer (na Instagramu je pak naznačila da je bolest dijagnostikovana na vreme). Njen portpatol rekao jeda je dijagnoza o melanomu bila uznemirujuća nakon osmočasovne mastektomije kojoj je Sara Fergsuon bila podvrgnuta. Njen prijatelj je ovaj preokret opisao kao veliki šok.

Vojvotkinja od Jorka napisala je na Instagramu sledeće: "Odvojila sam malo vremena za sebe jer mi je dijagnostikovan melanom, oblik raka kože, što je moja druga dijagnoza raka u roku od godinu dana nakon, letos mi je dijagnostikovan rak dojke i podvrgnuta sam mastektomiji i rekonstruktivnoj operaciji. Zahvaljujući velikom oprezu mog dermatologa, melanom je otkriven kada se i pojavio. Naravno, još jedna dijagnoza raka bila je šok, ali dobro sam raspoložena i zahvalna na brojnim porukama ljubavi i podrške.

Verujem da moje iskustvo naglašava važnost provere veličine, oblika, boje i teksture pojave novih madeža koji mogu da budu znak melanoma i pozivam sve koji ovo čitaju da budu revnosni.

Neverovatno sam zahvalna medicinskim timovima koji su me podržavali kroz oba ova iskustva sa rakom i klinici MAYRLIFE što su se nežno brinuli o meni proteklih nedelja, dajući mi vremena za oporavak. Sada se odmaram sa porodicom kod kuće, osećam se blagosloveno što imam njihovu ljubav i podršku".

Bonus video:

03:39

KANCER SE NE RAZVIJA PREKO NOĆI Ginekolog apeluje na sve žene da rade OVE TESTOVE: U 70 % slučajeva PAPA TEST JE NORMALAN

(Espreso / BlicŽena / Jelena Milenković / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.