OTKRIVENO KAKO SU TERORISTI UPALI U DVORANU! Novi detalji napada u Moskvi: Uleteli bez maski, a onda...
Moskva, Foto: Kirill Kallinikov / Sputnik / Profimedia

vlasnik objekta progovorio

OTKRIVENO KAKO SU TERORISTI UPALI U DVORANU! Novi detalji napada u Moskvi: Uleteli bez maski, a onda...

Prema centralnom obaveštajnom centru FSB, oružje koje su teroristi koristili u Krokusu bilo je unapred pripremljeno na skrivenoj lokaciji

Objavljeno:

Ono što se dogodilo u Krokusu je neobjašnjivo sa stanovišta univerzalnih ljudskih vrednosti, najgora tragedija koja se dogodila u poslednjih 20 godina, rekao je vlasnik hale u kojoj se dogodio teroristički napad Araz Agalarov.

- Dogodila se strašna tragedija, a već je rečeno da se ništa slično nije dogodilo u proteklih 20 godina... ono što se dogodilo je neobjašnjivo sa stanovišta univerzalnih ljudskih vrednosti - rekao je on.

Araz Agalarov je pojasnio da su teroristi ušli u salu ne kroz vrata, već kroz prozor obližnjeg izložbenog centra i počeli da pucaju na sve što su videli.

Napomenuo je da je jedan stražar ubijen, a drugi ranjen.

FSB je u petak uveče izvestio da je do pucnjave i požara došlo pre koncerta u hali Krokus u Krasnogorsku kod Moskve. Prema poslednjim podacima ruskog istražnog komiteta, ubijene su 133 osobe.

Moskva
foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Dopisnik RIA Novosti, koji je prisustvovao incidentu, javio je da su najmanje tri muškarca u maskirnim uniformama i bez maski upala u hol, pucali u ljude i bacali zapaljive bombe.

Prema centralnom obaveštajnom centru FSB, oružje koje su teroristi koristili u Krokusu bilo je unapred pripremljeno na skrivenoj lokaciji.

Nakon terorističkog napada, kriminalci su pokušali da pobegnu automobilom, krećući se ka rusko-ukrajinskoj granici, i nameravali su da pređu granicu.

Prema Centralnom operativnom centru FSB, u akciji specijalnih službi i policajaca, privedeno je 11 osoba, uključujući četvoricu terorista koji su bili direktno umešani u teroristički napad.

Bonus video:

11:53

TERORISTIČKI AKT U MOSKVI ĆE IMATI OZBILJNE POSLEDICE! Janjić: Moguće je da su napad izveli Čečeni, Rusija u teškoj situaciji!

(Espreso/Kurir.rs/RIA Novosti/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.