ZADNJE ŠTO JE REKLA JE "VOLIM TE"! Milijarderka gledala kako joj se auto puni vodom, znala je da će UMRETI...
Angela Čao, Foto: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

TRAGEDIJA

ZADNJE ŠTO JE REKLA JE "VOLIM TE"! Milijarderka gledala kako joj se auto puni vodom, znala je da će UMRETI...

Utvrđeno kako je američka milijarderka izgubila život u nesreći koja se dogodila prošlog meseca

Objavljeno:

Američka milijarderka Angela Čao je prošlog meseca automobilom sletela u jezero i utopila se, prenosi CNN. Izvršna direktorka brodarske kompanije "Foremost Group" i sestra bivše američke sekretarke Elajn Čao, bila je pod uticajem alkohola kada se dogodila strašna nesreća. Ona je automobilom marke "Tesla" upala u jezero na ranču u Teksasu, dok je napuštala porodično imanje, preneli su iz policije.

Kancelarija šerifa okruga Blanko, objavila je izveštaj o incidentu od 62 stranice. On detaljno opisuje kobnu noć, 10. februar, kada su njeni prijatelji dali sve od sebe da je spasu. Kako se navodi u izveštaju, nivo alkohola u krvi kod Čao bio je tri puta veći od dozvoljenog.

Šta se tačno dogodilo?

Čao je te večeri bila na imanju sa prijateljima. Ona je nakon koncerta repera Pit Bula u Ostinu, pozvala sedam prijatelja da vikend provedu na njenom ranču.

Kako piše u izveštaju, oni su pili u jenoj od gostinjskih koliba, a oko 23:30 časova su počeli da se vraćaju u svoje sobe ili idu kući. Na snimku sa video nadzora jasno se videlo da je Čao u prilično pijanom stanju ušla u auto. Na kamerama se dalje videlo kako je ona prilikom vožnje preletela preko kamenog zida i upala u jezero.

Ona je odmah zatražila pomoć i tada je pozvala svoju prijateljicu, Amber Kejnan, kako bi joj saopštila šta se dogodilo. Prijateljica je u 12 sati oko ponoći odmah obavestila policiju o tome šta se dogodilo i rekla da je dobila poziv od Čao, koja joj je rekla da je vozila i upala u jezero.

"Čao je rekla Kejn da se auto puni vodom i da će umreti. Rekla je 'Volim te'", stoji u izveštaju.

Iako je savetovala Čao da što pre napusti automobil i pokuša da se spase, nije uspela u tome. Ona je sa njom razgovara osam minuta, dok joj je opisivala kako voda ulazi u auto, navodi se u izveštaju.

Angel Čao
Angel Čaofoto: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

Jedna od prijateljica je odmah otišla do kajaka i veslala prema vozilu u nadi da če uspeti da joj pomogne, dok je druga plivala do automobila.

Oni su uspeli da otvore zadnja vrata automobila, ali nisu mogli da pronađu Čao. Kasnije su stigli spasioci i uspeli da razbiju prozor na mestu vozača. Napokon su je izvukli iz potopljenog vozila, koje je u vodi bilo oko 20 minuta.

"Medicinari su zatim plivali nazad do obale sa telom i počeli sa CPR-om", navodi se u izveštaju.

Izveštaj kaže da su lekari Čao proglasili mrtvom oko dva sata posle ponoći.

Obdukcija nije obavljena zbog verskih razloga. Toksikologija je pokazala da je koncentracija alkohola u krvi kod Čao bila 0,233, što, prema klinici Klivlend, može uzrokovati pospanost i povraćanje.

Ko je bila milijarderka Čao?

Angela Čao je bila predsednica i izvršna direktorka porodične brodarske kompanije, Foremost Group, koja upravlja globalnom flotom brodova za prevoz tereta. Bogatstvo joj se procenjivalo na više od 14 milijardi dolara.

Bila je udata za Džima Brejera, takođe milijardera koji se bavi rizičnim kapitalom.

Njena starija sestra Elajn Čao udata je za Miča MekKonela, lidera republikanaca u Senatu, a bila je i državna sekretarka za saobraćaj za vreme predsednika Donalda Trampa. Ona je takođe radila i kao državna sekretarka rada za vreme predsednika Džordža Buša.

Kada je prošlog meseca objavio da se povlači sa mesta ludera republikanaca u Senatu, MekKonel je sugerisao da je ova tragedija takođe bila faktor u njegovoj odluci.

Bonus video:

01:40:41

NI PET NI SEST 18.03.2024

(Espreso/Mondo/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.