OD NAVODNE AFERE SA BIVŠIM ZETOM, DO MISTERIOZNOG NESTANKA: Ovo su skandali koji su uzdrmali monarhe širom Evrope!
Monarhija, Foto: EPA-EFEAARON CHOWN, EPA-EFE STEEN BROGAARD, EPA CHEMA MOYA

BURNIH 6 MESECI

OD NAVODNE AFERE SA BIVŠIM ZETOM, DO MISTERIOZNOG NESTANKA: Ovo su skandali koji su uzdrmali monarhe širom Evrope!

Ove afere su obeležile proteklih 6 meseci na dvoru, sve je izašlo na videlo

Objavljeno: 15:23h

U proteklih šest meseci skandali širom dvora u Evropi se neprestano gomilaju. Iako je u poslednje vreme najaktuelniji onaj o misterioznom nestanku Kejt Midlton, ovo je samo jedan u nizu koji je zadesio monarhe širom Evrope.

Prevara na dvoru nije čudna stvar, a svakako je najintrigantnija ona o pravi kralja Čarlsa, koji je svoju ljubavnicu Kamilu i oženio. Jedna po jedna, spekulacije o prevarama su se nizale, deluje kao da je jedan događaj pokrenuo lavinu koja se sad dešava.

Šta je to što je privuklo pažnju javnosti i koje su to afere obeležile protekli period?

Prevara danskog kralja Federika sa rijaliti zvezdom

U novembru javnost je uzburkala vest kako je dotadašnji prestolonaslednik, a danas kralj Danske, Frederik, prevario svoju dugogodišnju ženu Meri, sa kojom ima četvoro dece.

Frederik i Meri
Frederik i Merifoto: Mads Claus Rasmussen / AFP / Profimedia

Ono što je pokrenulo ove spekulacije su fotografije Frederika i meksičke rijaliti zvezde Henoveve Kazanove u noćnom izlasku u Madridu. Potom su španski mediji pisali da su princ i rijaliti zvezda šetali parkom El Retiro, posetili izložbu slika Pabla Pikasa, pa uživali na večeri. List Lecturas tvrdi da su i Frederik i Henoveva ušli u stambenu zgradu gde ona živi, odvojeno oko 19 sati. Izašli su iz stana oko 21 sat, nakon što su promenili odeću. Istim automobilom stigli su u poznati restoran gde su posmatrali flamenko nastup koji je trajao do ponoći.

Iako su demantovali ove tvrdnje, brak između Federika i Meri bio je pod budnim okom javnosti, koji su pratili svaki njihov korak.

Kraljica Margareta (83) postala je i prvi danski monarh koji se dobrovoljno odrekao prestola u skoro 900 godina dugoj istoriji danske kraljevine, a kralj je postao njen sin Frederik.

Podsetimo, Federiko i Meri upoznali su se slučajno za vreme Olimpijskih igara, 2000. godine, a Meri je o tome govorila ovako "Naš prvi susret bio je jednostavan. Nisam imala pojma da je on danski princ. Pola sata kasnije neko mi je prišao i pitao znam li uopšte ko su ti ljudi". Zbog njega se preselila u Dansku, odrekla državljanstva i promenila veru u da bi mogla da se venča u Evangelističkoj crkvi.

Afera "Zet" u Španiji

Možda još veći šok od skandala u Danskoj ako se uopšte može praviti gradacija, izazvala je afera u Španiji.

Optužbe je izneo bivši zet kraljice Haime Del Burgo koji tvrdi da je bio u vezi sa Leticijom pre nego što se oženio njenom rođenom sestrom, kao da su vezu nastavili i nakon što se ona udala za u to vreme budućeg kralja 2004. godine.U prilog tome objavio je njen selfi, iz kupatila, dok je bila u drugom stanju.

Na fotografiji je ona ogrnuta crnom maramom, a Haime naglašava da ista pripada njemu.

"Ljubav. Nosim tvoju maramu. Zbog nje se osećam kao da si pored mene. Brine se o meni. Štiti me. Brojim sate do ponovnog viđanja. Volim te"

Slika koju je navodno poslala Haimeu
Slika koju je navodno poslala Haimeu foto: Printscreen/X

Na društvenim mrežama komentarišu da mu se ne može olako verovati da je fotografija baš njemu poslata. Sa španskog dvora nisu želeli da komentarišu aferu. Leticija i Felipe nastavili su sa službenim dužnostima, bez daljeg komentarisanja.

Kraljica Leticija
Kraljica Leticijafoto: PPE / Sipa Press / Profimedia

Velika Britanija - Razvod, prevara i misteriozni nestanak

Za kraj, ono što je započelo ovu temu. Priče o razvodu, šokantne spekulacije o pravarama, operacije i nestanka iz javnosti su obeležili proteklih nekoliko meseci u svetu. Sve ovo se dešava između do sad skladnog para princa Vilijama i Kejt Midlton.

Vilijam i Kejt
Vilijam i Kejtfoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Prvo se spekulisalo da se par razvodi jer je Vilijam prevario Kejt sa njenom drugaricom, a onda se desio nestanak. Naime, Kejt je u januaru otišla na rutinsku abdomenalnu operaciju i od tad se povlači u javnosti. Loš fotošop, izostanak burme na prstu princa Vilijama i mnoštvo lažnih fotografija su uzburkale javnost koja želi odgovore.

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.