BRITANCIMA SE VRAĆAJU TRAUME IZ PROŠLOSTI: Kejt porede sa princezom Dajanom
Princeza Dajana, Foto: Profimedia

KRALJEVSKA PORODICA

BRITANCIMA SE VRAĆAJU TRAUME IZ PROŠLOSTI: Kejt porede sa princezom Dajanom

Kejt (42) je proganjana glasinama o njenom zdravlju otkako je u januaru bila podvrgnuta velikoj operaciji zbog misteriozne bolesti

Objavljeno:

Kejt Midlton je u teškoj životnoj fazi i malo je reći da su Britanci zabrinuti za voljenu princezu od Velsa. Pojedini strahuju da će skandal sa montiranom fotografijom uticati na njen fizički oporavak nakon abdominalne operacije, ali i psihičko stanje. Nije dugo trebalo da javnost uporedi njene fotografije sa slikama princeze Dajane i podseti se tuge kroz koju je sama prolazila prethodna princeza od Velsa.

Kraljevski insajderi strahuju da će skandal Kejt Midlton sa fotografijom uticati na njen oporavak od abdominalne operacije, koja ju je odvukla od kraljevskih dužnosti, ali i učinila njeno zdravlje fokusom intenzivnih spekulacija.

Princeza od Velsa izgledala je napeto dok je u ponedeljak sedela pored princa Vilijama, gledajući kroz prozor, što je u kraljevskim krugovima dovelo do poređenja sa fotografijama njene pokojne svekrve, princeze Dajane.

Kejt (42) je proganjana glasinama o njenom zdravlju otkako je u januaru bila podvrgnuta velikoj operaciji zbog misteriozne bolesti.

Kejt Midlton
Kejt Midltonfoto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

Ali, sve je eksplodiralo nakon što su Kejt i princ Vilijam objavili porodičnu fotografiju na Instagramu u nedelju, kako bi proslavili britanski Dan majki, za koju se ispostavilo da je loše fotošopirana.

Kejt je u ponedeljak na sebe preuzela krivicu, izvinila se i rekla da je odgovorna za editovanje fotografije.

Jedan dobro pozicionirani kraljevski izvor rekao je za Pejdž Siks da je princeza pod velikim pritiskom.

„Užasno je biti pod svim ovim javnim nadzorom kada se oporavljate od velike operacije. Toliko glasina, posebno na društvenim mrežama, sve je izmaklo kontroli, ali Kejt se dobro oporavlja i vratiće se do Uskrsa. Samo je treba ostaviti na miru“, kaže on.

Drugi insajder iz palate kaže da je ozbiljno zabrinut za Kejt.

„Brinem zbog sve ove pažnje na Ketrin. U ponedeljak nije izgledala nimalo srećno u autu“.

Insajder je dodao da ih je to podsetilo na fotografije na kojima Dajana izgleda uznemireno dok sedi pored svog bivšeg muža, kralja Čarlsa, na vrhuncu njihove bračne krize.

Dajana i Čarls
Dajana i Čarlsfoto: Profimedia

Na jednoj poznatoj fotografiji par sedi zajedno u kolima, tokom zvanične posete Seulu, u novembru 1992. godine. Napetost im se urezala na lica.

Oni su objavili zvaničan razvod mesec dana kasnije.

Kensingtonska palata je izjavila da se očekuje da se Kejt vrati u javni život na Uskrs, nakon planirane operacije, i nastavljaju da se drže te priče, dok pokušavaju da uguše glasine.

Ona je uslikana prošle nedelje u blizini kuće u Vindzoru sa svojom majkom Kerol Midlton za volanom, a zatim ponovo u ponedeljak sa suprugom na putu za London.

Ali, dok je Vilijam (41) išao na godišnju službu Komonvelta, medijima je rečeno da Kejt ide na „privatni sastanak“.

Ekspert za globalni PR i marketing Mark Borkovski rekao je da je cela afera pokazala kako se kraljevska porodica snalazi kada je Kejt, atrakcija kraljevske porodice van funkcije.

„Fokus je na Vilijamovim odlukama o tome kako upravljati odnosima sa medijima… ovo pokazuje potpunu neangažovanost palate i odsustvo osećaja za štampu“.

U međuvremenu, Kejt je propustila još jedan porodični događaj u utorak kada se Vilijam pridružio ožalošćenima na sahrani Tomasa Kingstona, muža njegove rođake lejdi Gabrijele Vindzor.

Telo finansijera, koji je prošlog meseca pronađen mrtav u dobi od 45 godina, preneto je iz Kensingtonske palate, porodične kuće njegove udovice, u Ambasadorski dvor u palati Sent Džejms.

Privatna porodična sahrana je potom održana u kraljevskoj kapeli. I dok je Vilijam bio prisutan, Kejt je ostala kod kuće.

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

(Espreso / Nova / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.