MONSTRUM KOJI JE ĆERKI NAPRAVIO SEDMORO DECE IZRAZIO POSLEDNJU ŽELJU: Gledajte gde ju je DRŽAO, hororčina! (FOTO)
Jozef Fricl, Foto: Joe Klamar / AFP / Profimedia

da li je moguće?

MONSTRUM KOJI JE ĆERKI NAPRAVIO SEDMORO DECE IZRAZIO POSLEDNJU ŽELJU: Gledajte gde ju je DRŽAO, hororčina! (FOTO)

Ova želja je usledila nakon što je Friclova advokatica Astrid Vagner ranije rekla da će premeštaj u regularni zatvor omogućiti da možda izađe iz zatvora i bude slobodan čovek

Objavljeno:

Jozef Fricl (88), austrijski silovatelj koji je godinama držao ćerku u zatočeništvu i napravio joj sedmoro dece, nakon izjave njegove advokatice da će mu premeštaj u regularan zatvor možda omogućiti slobodu izrazio je svoju poslednju želju.

Njegova specifična želja je bila da ima kuću sa baštom gde bi nešto uzgajao i da se nalazi u Austriji. Naveo je i da bi idealno bilo da je povezana dobro sa železnicom.

Monstrum Fricl, kako su ga nazvali nakon otkrića da je svoju ćerku zarobio i silovao 24 godine, tokom kojih je rodila sedmoro dece, promenio je ime, koje nije objavljeno u javnosti. Monstruozan, nezapamćen slučaj u Austriji, otkriven je 2008. godine.

Jozef Fricl
Jozef Friclfoto: ROBERT JAEGER / AFP / Profimedia

Sud u gradu Krems an der Donau, zapadno od Beča, naredio je početkom februara da se Fricl uslovno prebaci sa zatvorskog psihijatrijskog odjeljenja u običan zatvor nakon psihijatrijske procene da više ne predstavlja opasnost od počinjenja istog zlodela.

U zatvoru za "mentalne bolesnike" Fricl je boravio od presude 2009. godine, a osuđen je za incest, silovanja, zarobljavanje i ubistvo iz nehata novorođenog sina u tamnici koju je tajno izgradio ispod svoje kuće i u kojoj je od detinjstva držao zatočenu ćerku.

1 / 3 Foto: p97 / Zuma Press / Profimedia

Tužitelji ne prisustvuju saslušanjima poput onog na kojem je sud naredio premeštanje zločinca, a kako odluka suda tehnički ne predstavlja presudu, tužiocima je na raspolaganju ostao prigovor, a ne žalba, objasnio je portparol suda.

Friclova advokatica Astrid Vagner ranije je rekla da će premeštaj u regularni zatvor omogućiti da možda izađe iz zatvora i bude slobodan čovek.

Bonus video:

01:09

EVO ZAŠTO JE TEŠKO DOKAZATI SILOVANJE! Stručnjaci za Kurir TV: Zaprećene kazne nisu male ALI POSTOJI JEDNA POTEŠKOĆA

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.