ZAHAROVA ODRŽALA LEKCIJU EVROPSKOM MOĆNIKU: Udarila TAMO GDE NAJVIŠE BOLI, nije ga ŠTEDELA ni sekunde
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

rat u ukrajini

ZAHAROVA ODRŽALA LEKCIJU EVROPSKOM MOĆNIKU: Udarila TAMO GDE NAJVIŠE BOLI, nije ga ŠTEDELA ni sekunde

Zaharova je ocenila da Makron "nije svestan onoga što govori" osvrćući se na njegovu izjavu o slanju vojske u Ukrajinu

Objavljeno:

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je danas da predsednik Francuske Emanuel Makron "nije svestan onoga što govori", reagujući na njegovu izjavu Makrona da se "ne može isključiti" opcija slanja trupa u Ukrajinu.

- Što se tiče izjava Emanuela Makrona o potencijalnom raspoređivanju NATO trupa u Ukrajinu, stiče se snažan osećaj da francuski predsednik ne shvata ni šta govore njegovi potčinjeni, ni ono što on sam kaže - napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je dodala da želi da "podseti" Makrona na istoriju Francuske.

Marija Zaharova
Marija Zaharovafoto: EPA-EFE/EVGENIA NOVOZHENINA/POOL

- Aprila 1945. godine Berlin je branila francuska SS divizija 'Šarlmanj' (Karlo Veliki) i niz drugih. Branili su i sam firerov bunker. Oni su bili među poslednjima koji su u Trećem rajhu odlikovani nacističkim ordenom Viteškog krsta Gvozdenog krsta - navela je Zaharova.

Upitala je Makrona da li je odlučio da organizuje diviziju "Šarlmanj 2" za odbranu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Predsednik Francuske je u ponedeljak, nakon samita evropskih lidera u Parizu, poručio da se, iako nema konsenzusa o slanju trupa evropskih zemalja u Ukrajinu, "ništa ne može isključiti".

Bonus video:

00:28

ZAHAROVA: OVK MOŽDA PRISUTNA U UKRAJINI POD DRUGIM IMENOM! Na borbenim područjima pronađena tela sa odstranjenim organima

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.