"MOŽDA ĆE VAS RAZOČARATI, ALI..." Šok izjava o smrti Navaljnog, Putinovi NEPRIJATELJI se HVATAJU ZA GLAVU
Aleksej Navaljni, Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

rusija

"MOŽDA ĆE VAS RAZOČARATI, ALI..." Šok izjava o smrti Navaljnog, Putinovi NEPRIJATELJI se HVATAJU ZA GLAVU

Prema Kirilu Budanovu Navaljni je umro od krvnog ugruška, dakle prirodno

Objavljeno:

Kiril Budanov, šef ukrajinske odbrambene obaveštajne službe, izjavio je da je ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni umro prirodnom smrću, tačnije od krvnog ugruška, javlja Ukrainska Pravda.

"Možda ću vas razočarati, ali znamo da je umro od krvnog ugruška. Manje-više je potvrđeno. Ovo nije preuzeto sa interneta, već je, nažalost, prirodna smrt", rekao je Budanov.

On je takođe pozvao ljude da ne veruju da će ruski režim "biti srušen sam po sebi", navodeći da je "bez naše pomoći to nerealno".

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljnifoto: EPA-EFE/YEVGENY FELDMAN

On je naveo i da stabilan režim u Rusiji predstavlja pretnju Ukrajini i svetu i da će Ukrajina nastaviti da sprovodi operacije na ruskoj teritoriji.

"Sve dok smo u ratu, biće problema unutar Ruske Federacije", dodao je Budanov.

Osim toga, najavio je nove napade na ruske vojne baze na privremeno okupiranom Krimu.

"Naše neprijatelje čekaju nova iznenađenja, a civilnom stanovništvu ne bih preporučio korišćenje takozvanog Krimskoga mosta", napisao je Budanov na Telegramu.

U popodnevnim satima 16. februara, ruska Federalna kazneno-popravna služba prijavila je smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog u popravnom domu broj 3 u Harpu, Jamalo-Nenecki autonomni okrug, u severozapadnom Sibiru.

Aleksej Navaljni je bio u zatvoru od početka 2021. godine. Moskovski gradski sud osudio ga je na 19 godina zatvora u strogo obezbeđenom zatvoru zbog "ekstremizma" u avgustu 2023. godine.

Ujutro 19. februara, Ljudmila Navalnjaja stigla je u mrtvačnicu u gradu Salehardu gde je navodno držano telo njenog sina. Ipak, ni njoj ni njenim advokatima nije bilo dozvoljeno da uđu. Ljudmila je 20. februara snimila video apel predsedniku Rusije, zahtevajući da se vrati telo njenog sina kako bi ga sahranila.

Zaposleni u ruskom zatvoru su 24. februara konačno predali telo opozicionog lidera Alekseja Navaljnog njegovoj majci.

Bonus video:

03:53

NAVALJNI MOGAO DA BUDE SPASEN OD NAVODNE TAJNE TEHNIKE KGB Kardiohirurg tvrdi: Niko ne završava letalan u roku od 5 minuta

(Espreso/ Telegraf/ M.P/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.