POLJOPRIVREDNICI SPREMNI DA OKUPIRAJU PARIZ: Odbrusili Makronu kao NIKAD DO SAD, tako se TO RADI
Protesti u Francuskoj, Foto: Dursun Aydemir / AFP / Profimedia

pobuna i dalje traje

POLJOPRIVREDNICI SPREMNI DA OKUPIRAJU PARIZ: Odbrusili Makronu kao NIKAD DO SAD, tako se TO RADI

Poljoprivrednici ne odustaju od svoje borbe za prava. Stigli u Pariz

Objavljeno:

Francuski poljoprivrednici organizuju danas protest u Parizu, a nekoliko desetina traktora već je stiglo u francusku prestonicu.

– Cilj nam je da pokažemo da nećemo odustati. Sve dok se ne pojavimo u Parizu, vlada se ne plaši – rekao je jedan od poljoprivrednika Maksens Vitman za BFMTV.

U međuvremenu, francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je nezadovoljne poljoprivrednike na sastanak tokom Sajma poljoprivrede u Parizu, koji će trajati do 3. marta.

Protesti poljoprivrednika
Protesti poljoprivrednikafoto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Predsednik Nacionalne federacije sindikata poljoprivrednika (FNSEA) Arno Ruso poručio je, međutim, da neće prisustvovati sastanku.

Neću da idem na ovaj veliki sastanak. Smatram da je neshvatljivo ovo što se dešava. Cinizam koji preovladava je nepodnošljiv za ljude koje predstavljam – rekao je Ruso.

Francuski poljoprivrednici nedeljama protestuju, zahtevajući od Vlade Fancuske da im obezbedi veća primanja i povoljnije administrativne uslove.

Oni su nezadovoljni zbog sve većih troškova za gorivo, kašnjenja u isplati subvencija Evropske unije, kao i sve veće birokratije i konkurencije kada je reč o uvozu robe.

Bonus video:

00:08

Veliki narodni protest Srba u Severnoj Mitrovici

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.