BORELJ UDARIO NA PUTINA SA ŽESTINOM OD KOJE SE CELA PLANETA ZATRESLA! Sastao se sa udovicom Navaljnog, a onda...
Žozep Borelj, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

OSUDE SE SAMO NIŽU

BORELJ UDARIO NA PUTINA SA ŽESTINOM OD KOJE SE CELA PLANETA ZATRESLA! Sastao se sa udovicom Navaljnog, a onda...

EU je već uvela nekoliko paketa sankcija Moskvi, ukupno 12, a sprema se da usvoji i 13. paket uoči druge godišnjice početka ruske invazije na Ukrajinu, 24. februara

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin "moraće da odgovora" za smrt opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, izjavio je danas u Briselu visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj (Josep Borrell), posle sastanka sa udovicom Navaljnog.

„Izrazili smo najdublje saučešće EU Juliji Navaljni. Vladimir Putin i njegov režim će morati da odgovaraju za smrt Alekseja Navaljnog“, rekao je Borelj posle sastanka sa udovicom, koja se i obratila na sastanku ministara inostranih poslova EU u Briselu.

Ali, „kao što je Julija rekla, Rusija nije Putin i Putin nije Rusija“, rekao je Borel

Ministri su ustali i dugo aplaudirali udovici protivnika Kremlja na kraju njenog kratkog govora, dodao je Borelj.

Prema diplomatskim izvorima, Julija Navaljna je ministrima ponovo potvrdila svoju posvećenost nastavku borbe protiv režima koji je doveo do smrti njenog muža.

Aleksej Navaljni je bio heroj i umro je kao heroj“, rekla je ona i zatražila da EU u kaznenim merama više cilja na okruženje Vladimira Putina i „korumpirane oligarhe“ koji ga podržavaju.

Julija Navaljni
Julija Navaljni foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Nekoliko ministara založilo se danas pre početka sastanka za uvođenje dodatnih sankcija Rusiji.

EU je već uvela nekoliko paketa sankcija Moskvi, ukupno 12, a sprema se da usvoji i 13. paket uoči druge godišnjice početka ruske invazije na Ukrajinu, 24. februara.

Bonus video:

09:45

KO JE BIO ALEKSEJ NAVALJNI? Opozicionar preživeo pokušaj ubistva NERVNIM OTROVOM i postao TRN U OKU ruskog lidera Vladimira Putina

(Espreso/ Beta/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.