ŠTA SE DEŠAVA SA AMERIČKIM SEKRETAROM ODBRANE? Zbog bolesti SPREČEN DA IDE u Brisel, ali ĆE IPAK...
Lojd Ostin, Foto: Profimedia

međunarodna politika

ŠTA SE DEŠAVA SA AMERIČKIM SEKRETAROM ODBRANE? Zbog bolesti SPREČEN DA IDE u Brisel, ali ĆE IPAK...

Ostin je sprečen da lično ode u Brisel

Objavljeno:

Američki sekretar odbrane Lojd Ostin, koji je zbog kancera ponovo hospitalizovan, neće otputovali u sedište NATO-a u Briselu, ali će putem video-poziva prisustvovati virtuelnom sastanku kontakt grupe za odbranu Ukrajine, saznaje Telegraf.rs.

Podsetimo, Ostin je ponovo proveo neko vreme u bolnici, ali se očekuje da će se koliko danas vratiti redovnim dužnostima.

"Ministar odbrane Lojd Ostin podvrgnut je nehirurškim procedurama pod opštom anestezijom kako bi se rešio problem u vezi sa bešikom. Očekujemo uspešan oporavak i pažljivo ćemo ga pratiti tokom noći. Ne očekuje se produženi boravak u bolnici. Očekujemo da će ministar sutra moći da nastavi sa svojim uobičajenim dužnostima", navodi se u saopštenju koji je juče objavio Pentagon.

Lojd Ostin
foto: Profimedia

Podsetimo, Ostin (70) je odveden u nedelju u Vojno-medicinski centar ''Volter Rid'' zbog "simptoma koji ukazuju na pojavu problema sa bešikom", a dužnosti je preneo svojoj zamenici Ketlin Hiks.

On je 22. decembra hospitalizovan radi lečenja raka prostate, a u bolnicu se ponovo vratio 1. januara zbog nastalih komplikacija, među kojima su i urinarne infekcije.

Bonus video:

02:00

PROSEČNI AMERIKANAC MISLI O PREŽIVLJAVANJU NE O IZBORIMA!

(Espreso/Telegraf/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.