LE PEN: Francuskom će posle izbora vladati žena - JA ili ANGELA MERKEL!
Foto: Reuters

žestoke reči

LE PEN: Francuskom će posle izbora vladati žena - JA ili ANGELA MERKEL!

Sinoć je održan duel pred drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj
Objavljeno: 09:20h

Kandidat za predsednika Francuske, nezavisni centrista Emanuel Makron bio je ubedljiviji od protivkandidakinje, predstavnice krajnje desnice Marin Le Pen, tokom ključne televizijske debate, uoči odlučujućeg drugog kruga izbora u nedelju, pokazuju rezultati istraživanja javnog mnjenja.

Oko 63% osoba koje su učestvovale u anketi za BFM TV smatra da je proevropski bivši ministar ekonomije sinoć bio uverljiviji tokom debate od liderke Nacionalnog fronta.

ANKETA ZBOG KOJE TREBA DA SE UPLAŠE: Više od POLOVINE mladih Evropljana bi učestvovalo u USTANKU PROTIV ELITE!

Kako navodi Rojters, dve trećine osoba koje su glasale za kandidata radikalne levice Žan-Lika Melansona u prvom krugu izbora 23. aprila, smatra da je Makron bio ubedljiviji od Le Penove, kao i 58% onih koji su podržavali u prvom krugu konzervativca Fransou Fijona.

foto: Reuters

Dva predsednička kandidata, koja su osvojila najviše glasova u prvom krugu izbora za predsednika Francuske, održanom 23. aprila, izneli su u sredu uveče niz međusobnih optužbi tokom žestoke televizijske debate, poslednje pred drugi krug predsedničkih izbora.

foto: Reuters

Izrael ljut zbog rezolucije UNESKO: Povlači milion dolara iz UN!

Makron je optužio Marin Le Pen da laže i upozorio da bi ona odvela Francusku u građanski rat i dala islamskim ekstremistima ono što žele time što bi prekršila prava muslimanskih građana.

S druge strane, Le Pen je uzvratila optuživši Makrona da je blag prema islamskom ekstremizmu i nazvala ga kandidatom elite.

foto: Reuters

Ipak, u jednom trenutku Marin Le Pen je žestoko "pecnula" Makrona, rekavši da će "Francuskom posle izbora u nedelju sigurno vladati žena - ili Marin Le Pen ili Angela Merkel", aludirajući na nedavni sastanak Makrona sa Merkelovom, gde se on uglavnom složio sa politikom nemačke kancelarke.

- Otišli ste kod Merkelove, otišli ste po njen blagoslov, jer ne planirate da uradite bilo šta bez njenog amina - rekla je Le Pen.

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.