OTKRIVENI NOVI STRAVIČNI DETALJI O OTMICI MALE MEDLIN: Prijatelj OSUMNJIČENOG izneo SVE I SVAŠTA - priznao da je...
Kristijan Brukne i Medlin Meken, Foto: EPA/Koen Suyk

strašno!

OTKRIVENI NOVI STRAVIČNI DETALJI O OTMICI MALE MEDLIN: Prijatelj OSUMNJIČENOG izneo SVE I SVAŠTA - priznao da je...

Osumnjičeni Kristijan Brukner pokušao da regrutuje zajedničkog prijatelja da mu pomogne u otmici i za to mu je nudio novac

Objavljeno:

Zavera i detaljan plan za otmicu male Medlin Meken koja je nestala 2007. godine u Portugalu, skovana je nedelju dana pre nego što je devojčica oteta.

Iseljenik Ken Ralfs, bivši britanski politički aktivista, rekao je da je osumnjičeni Kristijan Brukner pokušao da regrutuje zajedničkog prijatelja da mu pomogne u otmici i da mu je za to nudio novac.

"Sedeli smo jedno veče oko vatre posle jela, popili nekoliko piva i moj prijatelj je otvorio dušu i počeo da plače. Pitao sam ga u čemu je stvar i na kraju mi je priznao da je nešto petljao sa Kristijanom koji je planirao da ukrade dete", rekao je Ken.

Kristijan i prijatelj Ralfsa su bili u sličnoj životnoj situaciji kada je do otmice došlo, obojica su bili deo nomadske zajednice koja živi na izlovanim mestima u jugozapadnom Portugalu.

Nakon kratke vožnje, Ralfs je doveo novinara Sky News-a na oko 30 kilometara od mesta na kom je mala Medi nestala, ali je prostor bio ograđen.

"Sada je ograđeno, verovatno u privanom vlasništvu. Ali pre 17 godine, moj prijatelj i njegova porodica su tu živeli i ja i moja žena smo im donosili hranu", objasnio je Ralfs.

Kristijan je iskoristio čovekovu ranjivost i želju da otputuje u inostranstvo za koje nije imao novca.

"Rekao sam mu da ne može da se meša u kidnapovanje osobe. Na šta mi je on objasnio da "nije to baš tako" i dodao da Kristijan zna par iz Nemačke koji ne može da ima decu", objasnio je.

Kristijan Brukner, Medlin Meken
foto: Profimedia / EPA / Interpol

Nedelju dana kasnije, Ken se vratio u Veliku Britaniju kada je čuo vest da je Medlin nestala iz apartmana u kom je njena porodica letovala. Odmah je otišao u policiju i ispričao sve što je znao.

Kada se vratio u Algarve, potvrdio je portugalskoj policji sve do detalja, ali od njegovog prijatelja i Kristijana nije bilo "ni traga, ni glasa".

"Pitali su me u Portugalu da li sam dao izjavu britanskoj policiji, na šta sam odgovorio potvrdno, a onda su me poslali kući i rekli da će me neko zvati. Niko me nikada nije kontaktirao", rekao je Ralfs.

Kristijan je 2020. godine javno identifikovan kao osumnjičeni za otmicu, a nakon što ga je Ken prepoznao, opet se obratio policiji.

"Rekli su mi da je neko stupio u kontakt sa mojim prijateljem u inostranstvu ali je on negirao da me poznaje, ali imam desetak svedoka koji će reći da on laže", objasnio je.

Ralfs je krajem prošle godine poslao detaljnu izjavu nemačkom tužiocu koji sada vodi istragu o Medlin.

Osumnjičeni Kristijan trenutno se nalazi u zatvoru gde služi sedmogodišnju kaznu zbog silovanja Amerikanke u Praia da Luz 2005. godine, a o učestvovanju otmici devojčice poriče.

Britanski politički aktivista potvrdio je da se poznaje sa Kristijanom jer su obojica na isto mesto parkirali svoje kamper kombije na plaži Baranko mesecima pre otmice.

"Jasno ga se sećam, to je to. Zgodan, govorio je veoma dobro engleski, bio je ljubazan, mada ne naručito prijateljski raspoložen. Pomalo usamljen", rekao je Ken.

Iznete tvrdnje bivšeg britanskog aktiviste podržava i Majkl Tatšl, dobar prijatelj Kristina Bruknera u to vreme.

Detektivi Skotland Jarda su oduvek verovali da je mala Medlin oteta u "pažljivo isplaniranoj operaciji".

Bonus video:

00:33

OTMICA LETELICE U ITALIJi: Bosonog kidnapovao putnički avion koji je poleteo ka Francuskoj

(Espreso/Telegraf.rs/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.