MAJCI REKLI DA JOJ JE SIN UMRO OD SRČANE BOLESTI: Kada je OTVORILA KOVČEG zamalo nije VRISNULA, ugledala je...
Vojnik, Foto: Društvene mreže

jezivo

MAJCI REKLI DA JOJ JE SIN UMRO OD SRČANE BOLESTI: Kada je OTVORILA KOVČEG zamalo nije VRISNULA, ugledala je...

Vjačeslav Sarajev je na telu imao opekotine i modrice iako su rekli da je umro od srčane bolesti

Objavljeno:

Vojnik po ugovoru Vjačeslav Sarajev (47) iz Кamensk-Uralskog nije sahranjen duže od nedelju dana.

Telo vojnika dopremljeno je iz Ukrajine 25. januara, rođaci su organizovali mesto na groblju i ispraćaj, međutim, sahrana je otkazana u poslednjem trenutku. Najbliži navode da ne veruju u zvaničan uzrok Vjačeslavove smrti i tražili su da se otvori zapečaćeni kovčeg od cinka.

Jedan rođak navodi da u zaključku piše samo da je Sarajev preminuo od "srčane slabosti" i da im je nezvanično rečeno da to znači da je umro od straha.

- Niko nam zvanično nije saopštio kako je umro. Postoji sumnja da nešto nije u redu. Kontaktirao nas je njegov komandant i rekao da nije reč o srčanom udaru. Vjačeslav je umro od zadobijenih rana. Možda je došlo do greške pa su rezultate obdukcije drugog borca stavili u izveštaj - navodi rođak.

Sahrana
Sahranafoto: EPA-EFE/Mohammed Badra

Vjačeslavova majka je tražila da se zapečaćen kovčeg od cinka otvori da vidi telo sina. Htela je da se uveri da na telu nema znakova povreda, međutim, zahtev je odbijen. Rođaci navode da su dozvolu za otvaranje kovčega morali da traže od gradskih i vojnih organa, ali i tužilaštva.

- Jedno je kad je osoba umrla od srčane insuficijencije, a drugo tokom vojnih operacija. Važno nam je da dokažemo da je poginuo kao heroj. Ne želimo da pamte da je preminuo od bolesti ili straha - kaže rođak i dodaje da sakrivanjem pravog uzroka smrti neko možda ima neku vrstu interesa.

Rođaci su zabrinuti i da zbog posthumne dijagnoze borca Vjačeslavova majka neće dobiti odštetu od 5 miliona rubalja iliti nešto više od 50.000 evra.

- Teško će biti dokazano da je srčana insuficijencija nastala upravo tokom obavljanja zadataka. Međutim, na primer, ako lekar zaključi da smrt posledica neka od rane, onda se plaća, jer je povredu teško dobiti osim tokom obavljanja zadataka. Nema isplate u suprotnom - kaže advokat Jevgenij Кrilov.

Кovčeg je prema navodima Vjačeslavovog brata otvoren u prisustvu policajaca, napravljen je zapisnik, a na telu preminulog pronađene su opekotine i modrice.

- Samo lekari i specijalisti mogu da kažu koliko su te povrede mogle da utiču na smrt. Rođaci mogu da se obrate vojno-istražnom odboru i biće pokrenut krivični postupak u okviru kojeg će biti obavljeno još jedno medicinsko i sudsko-medicinsko ispitivanje koje će potvrditi ili poreći činjenicu okolnosti pogibije - rekao je za E1 vojni komesar Кamensko-uralskog gradskog okruga Jevgenij Кudinov.

Vjačeslav prema rečima brata nikada nije imao problema sa srcem.

Pre specijalne operacije služio je vojni rok, izdržavao je kaznu u zatvorskim kolonijama, a nedavno je radio u fabrici gde je redovno bio na lekarskim pregledima.

Vjačeslav je u avgustu 2023. godine bez problema prošao selekciju za vojnu službu po ugovoru.

- Кako su primili u vojsku čoveka koji ima srčanu insuficijenciju - pita se rođak.

Rođaci pokojnika otišli ​​su iz mrtvačnice u Jekaterinburg kod vojnih istražitelja. Predali su istražiteljima protokol o pregledu tela i izjavu u kojoj su tražili da provere zvanični uzrok smrti.

Datum sahrane vojnika zavisiće od daljeg postupanja Istražnog komiteta.

Bonus video:

00:19

Kovčeg donose u baziliku

(Espreso/ Alo/ MSK1/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.