BAJDEN SVE BLIŽE NOMINACIJI ZA PREDSEDNIKA I REVANŠU SA TRAMPOM: Evo gde je izvojevao VAŽNU POBEDU
Džozef Bajden, Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

izbori u americi 2024

BAJDEN SVE BLIŽE NOMINACIJI ZA PREDSEDNIKA I REVANŠU SA TRAMPOM: Evo gde je izvojevao VAŽNU POBEDU

Bajden dneo pobedu na izborima za predsedničku nominaciju u Južnoj Karolini

Objavljeno:

Predsednik SAD Džozef Bajden lako je pobedio na izborima za predsedničku nominaciju demokrata u Južnoj Karolini, pobedivši ostale demokratske kandidate, osvojivši svih 55 demokratskih delegata u toj državi, prenosi AP.

Bajden je pobedio ostale demokratske kandidate, uključujući predstavnika Minesote Dina Filipsa i autorku Marijanu Vilijamson.

- U 2020. birači Južne Karoline su bili ti koji su dokazali da su stručnjaci pogrešili. Udahnuli su novi život našoj kampanji i postavili nas na put ka osvajanju Bele kuće. Ove godine građani Južne Karoline su ponovo progovorili i nema sumnje da su nas postavili na put da ponovo učinimo Donalda Trampa gubitnikom - istakao je Džo Bajden u saopštenju.

AP navodi da je Bajdenova kampanja za reizbor uložila velika sredstva u povećanje izlaznosti i napore da se mobilišu crni glasači, demokratski blok koji je od ključnog značaja za Bajdenove šanse u izglednom novembarskom revanšu protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Džo Bajden i Donald Tramp
Džo Bajden i Donald Trampfoto: Profimedia

Južna Karolina je pouzdano republikanska, ali 26 odsto njenih stanovnika su crnci.

Na opštim izborima 2020. godine crni birači činili su 11 odsto nacionalnog biračkog tela, a 9 od 10 njih je podržalo Bajdena, pokazala je opsežna analiza prošlih izbora, navodi AP.

Bonus video:

09:59

NEĆE PRIZNATI PORAZ TOKOM PREDIZBORNE KAMPANJE Lutovac: Da li Bajden pravilno rasuđuje? Pitanje je kada će DIĆI BELU ZASTAVU

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.