Putin i Erdogan danas u Sočiju: Kako zaustaviti pakao u Siriji!
Foto: Reuters

radna poseta

Putin i Erdogan danas u Sočiju: Kako zaustaviti pakao u Siriji!

Erdoganova poseta Rusiji je prva inostrana poseta od održavanje turskog referenduma na kome je podržana njegova opcija za proširenje predsedničkih ovlašćenja
Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan sastaju se danas u Sočiju, saopštio je Kremlj navodeći da će razgovarati o situaciji u Siriji, zajedničkoj borbi protiv terorizma kao i o pitanjima bilateralne saradnje.

Turski predsednik dolazi u Soči u radnu posetu, na poziv Putina.

- Lideri će razmeniti gledišta o čitavom nizu pitanja rusko-turskih odnosa, posebno u kontekstu sporazuma postignutih na šestom sastanku Saveta za saradnju na najvišem nivou održanom u martu u Moskvi. Takođe je planirano da razmatraju tekuće regionalne i međunarodne probleme, pre svega one koji se odnose na borbu protiv terorizma i rešenje sirijske krize - navodi se u saopštenju Kremlja koje prenosi ruska agencija TASS.

TAJNA VEZA DŽORDŽA SOROŠA I TRAMPOVOG ZETA: Džared Kušner nije prijavio veliki biznis, dužan je MILIJARDU DOLARA!

Prethodni sastanak Putin-Erdogan održan je u Moskvi u martu a od početka godine oni su pet puta razgovarali telefonom.

Kako navodi TASS, Sirija će biti glavna tema razgovora i mogla bi da potisne pitanja trgovine i ekonomske saradnje.

foto: Reuters

Erdogan i Putin mogli bi da razgovaraju o prekidu vatre u Siriji i zajedničkom nadzoru njegovog sprovođenja, kao i da analiziraju perspektivu pregovora o Siriji u Astani i u Ženevi, i političku tranziciju u Siriji, navodi TAS.

Erdoganova poseta Rusiji je prva inostrana poseta od održavanje turskog referenduma na kome je podržana njegova opcija za proširenje predsedničkih ovlašćenja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.