ŠTA SVE ZNAMO O OPERACIJI KEJT MIDLTON? Nacija na IGLAMA zbog MISTERIOZNIH DETALJA, jedan posebno INTRIGIRA...
Kejt Midlton, Foto: EPA/PAUL MILLER

kraljevska porodica

ŠTA SVE ZNAMO O OPERACIJI KEJT MIDLTON? Nacija na IGLAMA zbog MISTERIOZNIH DETALJA, jedan posebno INTRIGIRA...

Javnost u Velikoj Britaniji pomno prati svaki trenutak operacije Kejt Midlton

Objavljeno:

Kejt Midlton napustila je danas londonsku privatnu bolnicu, 14 dana nakon što je hospitalizovana zbog operacije abdomena. Princeza od Velsa oporavljaće se u svom domu u Vindzoru.

Iz Kensingtonske palate saopštili su da se oporavak dobro odvija. Ispred bolnice u Londonu danas je bilo pojačano obezbeđenje, slike ispred klinke mogle su da naslute da će supruga princa Vilijama brzo otići kući, na šta je ukazivao i podatak da je dve nedelje bila na bolničkom lečenju, što je bio najduže očekivano trajanje hospitalizacije.

Princeza od Velsa Kejt Midlton i princ Vilijam zahvalili su se na brzi osoblju londonske klinike gde se trenutno nalazi kralj Čarls koji je u petak imao operaciju zbog povećane prostate. Zahvalili su se i na dobrim željama koje su primali iz celog sveta.

Kako je svet pratio slučaj operacije Kejt Midlton?

Kejt Midlton
Kejt Midltonfoto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Princeza od Velsa Kejt Midlton završila je 16 januara u bolnici, objavila je dan kasnije Kensingtonska palata. Pojavila se poslednji put u javnosti, pre operacije, tokom božićne šetnje u Sandrigemu gde je bila sa ostalim članovima britanske kraljevske porodice.

"Njeno kraljevsko visočanstvo princeza od Velsa primljena je juče u londonsku kliniku zbog planirane operacije abdomena. Operacija je bila uspešna i očekuje se da će ostati u bolnici 10 do 14 dana, pre nego što se vrati kući i nastavi sa oporavkom. Na osnovu trenutnih saveta lekara malo je verovatno da će se vratiti na javne dužnosti pre Uskrsa", pisalo je u saopštenju gde je istaknuto: "Princeza od Velsa ceni interesovanje koji će ova izjava izazvati. Nada se da će javnost razumeti njenu želju da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni". "Kensingtonska palata je odlučila da informacije o oporavku Njenog kraljevskog visočanstva samo kada postoji nešto značajno što treba podeliti", obaveštena je javnost.

Kejt Midlton operisana je u čuvenoj privatnoj bolnici gde su se lečile brojne slavne ličnosti. Ubrzo nakon saopštenja o operaciji, saznalo se za odluku princa Vilijama da odloži određene obaveze sve dok se princeza ne oporavi.

Poznati par isticao je u prvi plan i dobrobit svoje dece, Kejt je želela da situacija za Šarlot, Luja i Džordža ostane što "normalnija". Kako se kasnije ispostavilo, upravo je zbog mališana odlučila da se saopštenje o hiruškom zahvatu objavi dan nakon operacije, zbog njih je detalje o svom zdravstevnom stanju držala u tajnosti čak i od nekih članova dvora.

Čarls III
Čarls IIIfoto: PA-EFE/CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / POOL

Iz ovih razloga operacija kralja Čarlsa morala je da se najavi, a monarh je na dan operacije, pre procedure posetio snaju.

Princ Vilijam obilazio je Kejt svakog dana u bolnici - pvi i jedini put je viđen ispred klinike 18. janaura.

Hospitalizacija od 14 dana i dug oporavak

Iz Palate su se trudili da objasne da uzrok problema Kejt Midlton nije kancerogen. Stručnjake a i javnost najviše je intrigirao podatak da će princeza od Velsa boraviti u bolnici i do 14 dana (kao što se i desilo) kao i da će se oporavljati nekoliko meseci.

"Veoma sam zabrinut, verujem kada kažu da nije u pitanju rak. Možda je benigni tumor, ginekološka operacija, ona je rodila troje dece za pet godina. Nakon svake operacije abdomena idete kući za dan-dva. Nešto je pošlo naopako, brinu me komplikacije, brinu me infekcije, dve nedelje u bolnici i oporavak od tri meseca mi govori da je nešto pošlo po zlu", rekao je svoj stav dr Mark Sigl u emisiji Pirsa Morgana i istakao da se o potencijalnim komplikacijama ništa ne govori.

Napomenuo je da ima snažan osećaj da će Kejt biti dobro, ali da" tri meseca oporavka ukazuju da se radi o nečemu ozbiljnom".

Misterija dugog lečenja i oporavka bila je goruća tema, dok su društvene mreže preplavile kritike. Dr Majk koji tvrdi da je radio u NHS napisao je na Tviteru sledeće: "Kejt Midlton ostaće u bolnici 14 dana nakon operacije. U međuvremenu u NHS-u imate operaciju i šalju vas kući dan do dva dana nakon toga".

Oni koji su branili Kejt ovako su komentarisali: "Profesionalni lekar, koji ne zna ni tačne detalje o dijagnozi princeze od Velsa, ne bi koristio traumu jednog pacijenta za dobijanje političkih bodova", "Kako je neodgovorno od vas kao lekara da bacate ljagu na pacijentkinju kada nemate pojma kakav joj je tretman i nega potrebna".

Burne reakcije

Kejt Midlton
Kejt Midltonfoto: Profimedia

Nakon vesti da će Kejt Midlton ostati u londonskoj bolnici 10 do 14 dana kao i da će njen oporavak trajati dva do tri meseca i da će princ Vilijam zbog toga odložiti službene dužnosti, pa brinuti o njoj i deci, ali na kraju i vesti da će kralj Čarls III imati kraću pauzu od javnih angažmana, nakon što će uskoro biti podvrgnut operaciji zbog uvećane prostate (operisan je prošlog petka), britanski dvor našao se na udaru kritika na društvenim mrežama.

Na internetu su komentarisali da su Kejt, princ Vilijam i kralj Čarls "lenji", a kako piše Daily mail, to su isticali antimonarhisti i trolovi. Na Tviterusu govorili i da da Kejt "glumi žrtvu" i da je "operaciju preokrenula u svoju korist", aludirajući se na to što se o tome intenzivno piše.

Republikanska antimonarhistička grupa na Tviteru je napisala sledeće: "Mogli bi svi da budemo bolesni od morbila šest meseca i da i dalje imamo više angažmana nego prošle godine". Izvršni direktor te grupe Grejem Smit tvitovao je: "Muškarac posećuje ženu u bolnici. Ogromna stvar ako je istina".

Drugi kritičar je poručio: "Treba li da mu aplaudiramo? PR spin kojim se očajnički želi da se princ Vilijam prikaže kao predani muž i otac koji žonglira sa brigom o deci i brigom o ostalim stvarima dok ima vojsku ljudi koji ga podržavaju i nema nikakvih finansijskih briga zbog odlaganja obaveza, pa može da ostane kod kuće", prenosi Daily mail.

Kejt Midlton
Kejt Midltonfoto: Profimedia

Odbrana Kejt Midlton

Princeza je donela odluku da određene obaveze obavlja od kuće, a njen povratak obavezama zavisiće od preporuka lekara, i u skladu sa tim odrediće se i plan obaveza Vilijama koji će brinuti o supruzi i deci.

Dok su je neki kritikovali, čuveni dr Maks Pmeberton izneo je ovakvo mišljenje: "Jadna Kejt. Da, na mnogo načina ona ima pozlaćen život. Živi u palatama, okružena neprocenjivom umetnošću i ima sluge i pomoćnike. Lepa je, elegantna i ima novca... Ali zdravlje je izvrstan nivelator. Kada ste bolesni, ništa od toga zapravo nije važno. Dok je Palata uveravala ljude da je operacija abdomena bila zbog nekancerogenog problema, dvonedeljni prijem, čak i u privatnoj bolnici jeste neobičan. Stoga nije drsko pretpostaviti da se radi o nečemu sasvim ozbiljnom".

Postoji mogućnost da će Kejt izneti još detalja, ali poznata je njena želja da se to u najvećoj meri čuva u tajnosti.

Bonus video:

10:13

NIJE SAMO HALJINA KEJT MIDLTON NA VIMBLDONU KOJU JE KREIRALA SRPSKA DIZAJNERKA OČARALA SVE Imamo još jedan modni uspeh u svetu!

(Espreso/ Blic Žena/ J.M/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.