DINU (8) I HETI (4) POLICIJA PRONAŠLA U BURIĆIMA NA TEMPERATURI ISPOD NULE: Oteo ih otac koji PRIPADA SEKTI
Američka policija, Foto: Printscreen/Youtube/NBC Washington

UZNEMIRUJUČI SLUČAJ

DINU (8) I HETI (4) POLICIJA PRONAŠLA U BURIĆIMA NA TEMPERATURI ISPOD NULE: Oteo ih otac koji PRIPADA SEKTI

Otac Džon Koltrap je devojčice predao svom prijatelju Samjuelu Šaferu koji ih je sakrio na imanju i navodno oženio

Objavljeno:

Dina (8) i Heti (4) Koltrap pronađene su u Juti, u Sjedinjenim Američkim Državama, u decembru 2017. godine nakon što ih je oteo otac koji je pripadao poligamističkom kultu.

Otac Džon Koltrap je devojčice predao svom prijatelju Samjuelu Šaferu koji ih je sakrio na imanju i navodno oženio.

Kada je policija upala na lokaciju otkrila je još dve devojčice, Lili i Samantu, za koje nikada niko nije prijavio nestanak, prenosi Daily mail.

Samanta i Heti su bile najmlađe, a u trenutku kada ih je pronašla policija, devojčice su bile duže od 24 sata u buradima na temperaturi ispod nule.

Dramatični video-snimci i fotografije prikazuju devojčice koje je policija pronašla u napuštenim burićima u prikolici. Sve su bile dehidrirane, a policija je pretpostavljala da je planirano da se udaju za Šafera koji je sebe nazivao "prorokom" kulta.

Pored devojčica, pronađena su i dva dečaka, Vilijam (7) i Set (6) koji su prethodno bili vraćeni kući od strane njihovog oca.

Dvojica dečaka su bila braća od Heti i Dine, a njihov nestanak je prijavila majka Miča. Inače, žena je nedeljama pokušavala da dobije starateljstvo nad decom nakon čega ih je muž odveo i pridružio grupi na čelu sa Šaferom.

Tetka četvoro dece se plašila da je otac devojčice odveo tamo sa namerom da ih uda i dodala da se njen brat spremao za "sudnji dan".

Samoprozvani "prorok" poligamističkog kulta Šafer objašnjavao je da njegovi pojmovi braka i preljube znače da muškarac može da ima ženu ili žene koje se koriste za "uzdizanje" muškarca u regliji kroz seksualne aktivnosti.

"Čovek kome je žena zapečaćena treba samo da stavi ruku svoje žene u ruku drugog i ona će mu biti potčinjena. To može biti privremeno, a može i biti večna zajednica", navodio je u svojim oglašavanjima.

Inače, poligamija i bigamija su zakonom zabranjenje u Sjedinjenim Američkim Državama.

U maju 2018. godine Samjuel Šafer (34) osuđen je na najmanje 26 godina zatvora zato što je tajno ženio mlade devojke zbog svog verovanja u poligamiju i sudnji dan.

Na suđenju se izjasnio krivim za optužbe za silovanje i zlostavljanje dece.

Nekoliko meseci kasnije, u avgustu 2018, otac četvoro dece Džon Koltarp, tada 35-godišnjak, osuđen je na zatvor na najmanje 25 godina.

Koltarp se izjasnio krivim po optužbama za sodomiju i dečju bigamiju.

Bonus video:

04:35

DA LI JE MOGUĆE DA IZA UBISTVA DEVOJČICE ĐORČEVSKE STOJI SEKTA?

(Espreso / Telegraf / Daily Mail / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.