KONVOJ GRAĐANA KREĆE KA GRANICI SA MEKSIKOM: Sve veća drama u Teksasu zbog REKORDNOG BROJA MIGRANATA
Granični prelaz, Foto: AP

napeto

KONVOJ GRAĐANA KREĆE KA GRANICI SA MEKSIKOM: Sve veća drama u Teksasu zbog REKORDNOG BROJA MIGRANATA

Grupa planira konvoj koji će u ponedeljak krenuti iz Virdžinija Biča za Teksas nakon čega će uslediti niz skupova

Objavljeno:

Grupa čiji su se članovi opisali kao "Božja vojska" kreće na južnu granicu SAD u znak protesta protiv rekordnog broja migranata koji su ilegalno prešli iz Meksika u Teksas!

Organizatori navode da žele da se "suprotstave globalistima" koji su "dozvolili migrantima" da ilegalno preplave zemlju.

- Ovo je biblijski i monumentalni trenutak koji je sastavio Bog - rekao je jedan od organizatora.

- Sa svih strana nas opsedaju mračne sile zla - rekao je drugi organizator.

Grupa planira konvoj koji će u ponedeljak krenuti iz Virdžinija Biča za Teksas nakon čega će uslediti niz skupova. Jedan će biti na Igl Pasu na granici Teksasa i Meksika.

Granica
Granicafoto: AP

Grupa želi mirne skupove, međutim, organizatori priznaju da bi demonstracije mogle izmaći kontroli.

- Shvatamo da možda imamo infiltratore. Možda postoje neki ljudi koji pokušavaju da nas sruše i koji uskaču u konvoj. Moraće da se pozabave našim timom za obezbeđenje koji će od njih tražiti da odu - rekao je organizator protesta Skoti Saks.

Skupovi se održavaju usred eskalacije tenzija između administracije američkog predsednika Džo Bajdena i državnih vlasti zbog napora Teksasa da osigura granicu.

Vrhovni sud, podsetimo, presudio je da agenti granične patrole mogu da uklone žilet žicu koju su zvaničnici Teksasa postavili na potezu od skoro 50 kilometara u blizini Igl Pasa koji je preplavljen migrantskom krizom.

Čak 25 republikanskih guvernera potpisalo je u četvrtak pismo kojim podržava guvernera Teksasa Grega Abota koji je uprkos odluci Vrhovnog suda nastavio da postavlja oštru barijeru kako bi odvratio migrante.

Bonus video:

01:07

SVAKODNEVNICA MIGRANTSKE PORODICE U POTRAZI ZA AMERIČKIM SNOM: Životinje, krijumčari i kilometri pešačenja (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Kurir / NY Post / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.