DA LI STE IKADA ČULI ZA HOTEL SA NULA ZVEZDICA? Poseduje samo JEDNU STVAR, a iza svega se krije BITNA PORUKA
Hotel, Foto: Atelier für Sonderaufgaben / Null Stern / Ferrari / Profimedia Slično

BIZaRNO

DA LI STE IKADA ČULI ZA HOTEL SA NULA ZVEZDICA? Poseduje samo JEDNU STVAR, a iza svega se krije BITNA PORUKA

Hotel sa nula zvezdica u Švajcarskoj skrenuo pažnju na jedan bitan problem

Objavljeno:

Hotel sa nula zvezdica je inovativni koncept švajcarskih umetnika kojim oni žele da skrenu pažnju javnosti na sve veće klimatske promene i na štetnost delovanja čoveka na planetu i društvo.

Njihov hotel je u potpunosti u suprotnosti sa običnim hotelima. Nalazi se na lokalnom putu pored benzinske pumpe u selu Sailon, na jugu zemlje u kantonu Valais. Ovaj hotel ima nula zvezdica, nema zidove ni plafon, već samo jedan bračni krevet. Zbog toga može biti postavljen bilo gde, na planini, u viNogradu ili u šumi pored puta.

Umetnici su već imali iskustva u hotelijerstvu, njihove prethodne verzije hotela su bile postavljene u idiličnom švajcarskom selu. Međutim, shvatili su da je njihova misija da ukažu na promene koje su neophodne u društvu. Potrebno je što pre da počnemo da razmišljamo o problemima u svetu,klimatskim promenama, ratu i ostalim štetnim delovanjima čovečanstva.

U novoj verziji hotela, gosti ne mogu da uživaju u miru i tišini. Njima odmor remete automobili i gužve u saobraćaju, kao i ljudi na benzinskoj pumpi. Autori hotela ističu na nije više poenta u spavanju i odmaranju, već u preuzimanju inicijative i odgovornosti. Hotel sa nula zvezdica je njihov doprinos globalnoj borbi protiv zagađenja ne samo planete, već i društva.

Kasnije su shvatili da takav koncept može biti ostvariv i u praksi, pa su „hotel“ podigli na različitim mestima po prirodi. Jedino što ih može poremetiti jeste iznenadna kiša ili sneg.

Bonus video:

01:25

ČUDO U KRAGUJEVCU: OTVOREN HOTEL ZA INSEKTE! Gosti biraju pansion ili polupansion, ali smeštaj nije besplatan EVO KAKO PLAĆAJU

(Espreso/Kamatica/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.