SRUŠIO SE AVION SA RADNICIMA "RIO TINTA" Bili na putu do rudnika dijamanata, ima POGINULIH
Foto: Printscreen/Youtube/CBS Detroit

NAJNOVIJA VEST

SRUŠIO SE AVION SA RADNICIMA "RIO TINTA" Bili na putu do rudnika dijamanata, ima POGINULIH

Mlaznjak je pripadao regionalnom prevozniku "Northvestern Air"

Objavljeno:

Šest osoba je poginulo u padu malog putničkog aviona, koji je prevozio radnike u rudnik dijamanata Dijavik kompanije "Rio Tinto" na kanadskim severozapadnim teritorijama saopštile su kanadske vlasti.

Kanadski odbor za bezbednost u saobraćaju i Kraljevska kanadska konjička policija potvrdili su višestruke smrtne slučajeve u nesreći u utorak.

Mlaznjak je pripadao regionalnom prevozniku "Northvestern Air" i sišao je samo oko 500 metara od kraja piste na regionalnom aerodromu Fort Smit.

Oglasio se i Rio Tinto

"Si-Bi-Si" je preneo izjavu rudarskog giganta Rio Tinto koji je u saopštenju rekao da sarađuje sa vlastima i da je ponudio pomoć u naporima da se utvrdi uzrok nesreće.

- Kao kompanija, apsolutno smo razoreni ovim vestima i nudimo punu podršku našim ljudima i zajednici koji danas tuguju - rekao je izvršni direktor Rio Tinta Jakob Stausholm, preneo je "Rojters".

Zajednički spasilački koordinacioni centar Trenton rekao je da se avion srušio ubrzo nakon poletanja.

- Kraljevsko vazduhoplovstvo Kanade, Kraljevska kanadska konjička policija i kanadski rendžeri bili su uključeni u operaciju potrage i spasavanja - saopštio je centar.

(Espreso/Blic/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.