KONDUKTERKA IZBACILA MAČKU IZ PREVOZA, ONA UGINULA NA NAJGORI MOGUĆI NAČIN: Uznemirujući snimak deli se svuda
Foto: Printscreen Reddit/SeeminglySusan

VIDEO SNIMAK

KONDUKTERKA IZBACILA MAČKU IZ PREVOZA, ONA UGINULA NA NAJGORI MOGUĆI NAČIN: Uznemirujući snimak deli se svuda

Incident se dogodio 11. januara u Kirovu

Objavljeno:

Ruska železnička firma RŽD izvinila se vlasnicima mačke koja je uginula na niskim temperaturama nakon što ju je kondukterka bezdušno izbacila iz voza.

"Iskreno nam je žao što je mačak Tviks uginuo", saopštio je RŽD. Kompanija, koja je u državnom vlasništvu, takođe je obećala kako će promeniti svoje propise vezane uz životinje i njihov prevoz.

Slučaj je dospeo u medije nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak koji prikazuje kondukterku kako narandžasto-belu mačku iz voza baca u sneg.

Incident se dogodio 11. januara u Kirovu, istočno od Moskve, gde su se temperature vazduha toga dana spustile do čak minus 30 stepeni Celzijusovih.

Kondukterka je navodno mislila da je mačka bila lutalica, ali nesrećna životinja zapravo je pobegla iz svog transportera, nakon čega su je drugi putnici primetili kako hoda kroz vagon. Kad se saznalo da ju je kondukterka iz voza bacila u sneg, javile su se stotine dobrovoljaca koje su krenule da pretražuju područje oko železničke stanice u Kirovu.

Tviks je pronađen mrtav u subotu, a identifikovali su ga njegovi vlasnici. Prema nekim izveštajima, mačak je uginuo od ugriza životinje i promrzlina, prenosi BBC.

Jedan od vlasnika nesrećne mačke rekao je ruskim državnim medijima kako namerava da pokrene sudski postupak protiv kondukterke.

U međuvremenu je više od 70.000 ljudi potpisalo peticiju kojom zahtevaju pokretanje krivične istrage protiv zaposlene RŽD-a, što su lokalne vlasti odbile učiniti. Zasebnom peticijom, koja sad već ima više od 200.000 potpisa, traži se otkaz za kondukterku, čiji identitet nije javno otkriven.

Ruski železnički div RŽD u subotu je saopštio kako već uvodi promene koje će zabraniti kondukterima firme da "iskrcavaju životinje iz vozova". Umesto toga, dodali su, ljubimci će biti uručeni zaposlenima na železničkim kolodvorima, a u njihovom preuzimanju i zbrinjavanju učestvovaće i grupe za zaštitu životinja.

"Naši radnici se prema životinjama odnose s velikom pažnjom i ljubavlju te se na sve moguće načine brinu o njima na putu", objavili su na društvenim mrežama ne bi li pokušali da speru ljagu sa svojega imena. Takođe tvrde kako su i njihovi radnici učestvovali u potrazi za Tviksom, a pohvalili su se i informacijom kako "jedna od njihovih podružnica već pokušava da uspostavi dugoročne veze s organizacijama koje pomažu napuštenim životinjama širom Rusije".

Bonus video

00:05

PANTER LI JE, MAČKA LI JE? Čitalac zbunjen, šta je ovo na snimku, ko se šeta kanalom Dunav-Tisa-Dunav (VIDEO)

(Espreso/Blic/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.