SASTANAK KOJI ČEKA SVET: Bela kuća otkrila hoće li se sastati Tramp i Kim
Foto: Reuters

na ivici rata?!

SASTANAK KOJI ČEKA SVET: Bela kuća otkrila hoće li se sastati Tramp i Kim

"Bilo bi u redu da se susretnem s njim, apsolutno bih to učinio, bio bih počastvovan," rekao je Tramp
Objavljeno:

Bela kuća je saopštila da se nisu stekli uslovi za sastanak Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una, uprkos otvorenosti američkog predsednika prema toj mogućnosti u budućnosti.

Tramp je za Blumberg rekao da je otvoren za sastanak sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom "pod odgovarajućim okolnostima".

Ipak, portparol Bele kuće Šon Spajser je juče rekao da ne vidi da će se to dogoditi u skorije vreme.

Spajser je naveo da Kim treba da pokaže signale "dobre volje", ne precizirajući međutim na šta tačno misli, preneo je AP.

"Bilo bi u redu da se susretnem s njim, apsolutno bih to učinio, bio bih počastvovan," rekao je Tramp u intervjuu Blumbergu i dodao da bi se "sastao sa njim pod odgovarajućim okolnostima".

"Guraju nas u rat"

Severna Koreja optužila je SAD da guraju Korejsko poluostrvo na ivicu nuklearnog rata nakon zajedničke vežbe bombardera SAD sa snagama Južne Koreje i Japana.

"Bezobzirna vojna provokacija gura situaciju na Korejskom poluostrvu ka ivici nuklearnog rata", objavila je severnokorejska zvanična novinska agencija KCNA, prenosi Rojters. Dva američka supersonična bombardera B-1B dopremljena su u ponedeljak na Korejsko poluostrvo tokom zajedničke vežbe američkih i južnokorejskih i japanskih vazdušnih snaga.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.