AVION VREDAN PREKO 400 MILIONA SE ZAPALIO U VAZDUHU, KAMERA SVE SNIMILA: Nova KATASTROFA potresla BOING (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Instagram/ onlyindade

DRAMA NA NEBU

AVION VREDAN PREKO 400 MILIONA SE ZAPALIO U VAZDUHU, KAMERA SVE SNIMILA: Nova KATASTROFA potresla BOING (VIDEO)

Kompanija je u saopštenju navela da se letelica bezbedno vratila na aerodrom i da nije bilo povređenih

Objavljeno:

Trenutak kada se avion boing 747 zapalio u vazduhu nekoliko trenutaka nakon poletanja sa aerodroma u Majamiju u četvrtak uveče snimljen je kamerom.

U pitanju je bio teretni avion "atlas er boing 747-8". Kompanija je u saopštenju navela da se letelica bezbedno vratila na aerodrom i da nije bilo povređenih.

"Posada je ispoštovala sve standardne procedure i bezbedno se vratila u Majami", navodi se u saopštenju kompanije.

Vatrogasna spasilačka služba u Majamiju je reagovala i nije bilo povređenih, navodi se u odvojenom saopštenju Međunarodnog aerodroma u Majamiju.

Podaci "Flajt aver" pokazuju da je avion vredan više od 400 miliona dolara poleteo sa aerodroma u Majamiju u 22.32 i vratio se u 22.46. Nastavio je planirano putovanje za San Huan, u Portoriku, kasnije uveče.

Korisnica Instagrama iz oblasti Majamija koja je objavila video-snimak na kojem se vidi kako gori avion, rekla je da je pozvala hitnu pomoć okruga Majami Dejd ubrzo nakon što je primetila katastrofu koja se dešava u vazduhu.

Zvaničnici su joj zahvalili što ih je pozvala i uverili je da se avion vratio u Majami bez prijavljenih povređenih.

Podaci "Flaj avera" kažu da je avion bez incidenata u ranim jutarnjim satima u petak odleteo iz Portorika u Bogotu u Kolumbiji.

Ovaj incident u vazduhoplovstvu je najnovija katastrofa koja je pogodila kompaniju Boing, koja se bavi proizvodnjom aviona.

Ranije ove nedelje kompanija je objavila da će pojačati inspekcije kvaliteta svojih aviona 737 maks 9 kao odgovor na kvar panela vrata za hitne slučajeve na letu "Aljaska erlanjsa". Reputacija Boinga kao najvećeg američkog proizvođača aviona narušena je nizom grešaka u proizvodnji zbog kojih su neke avio-kompanije odložile kupovinu aviona ili su se okrenule njegovom evropskom rivalu Erbasu.

Federalni regulatori prizemljili su 737 maks sve dok nisu izvršene bezbednosne provere na vratima svakog od aviona koji su u upotrebi u SAD.

(Espreso/ b92/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.