NETANJAHU UDARIO SVOM SILOM PO IRANU, ZABRINJAVAJUĆE JE ŠTA JE IZGOVORIO: U jednom mora da ih SPREČI, pitanje je...
Benjamin Netanjahu, Foto: EPA/ARIEL SCHALIT

tenzije na bliskom istoku ne jenjavaju

NETANJAHU UDARIO SVOM SILOM PO IRANU, ZABRINJAVAJUĆE JE ŠTA JE IZGOVORIO: U jednom mora da ih SPREČI, pitanje je...

Premijer Benjamin Netanijahu obećao je da čini sve što je moguće da spreči nuklearni Iran i uverio izraelsku javnost da Izrael već izvodi napade na njega

Objavljeno:

Izrael će pristati samo na sporazum kojim bi dobio bezbednosnu kontrolu nad celim pojasom Gaze, dodao je Netanijahu, tvrdeći da je to „rekao Amerikancima“.

Premijer Benjamin Netanijahu obećao je da čini sve što je moguće da spreči nuklearni Iran i uverio izraelsku javnost da Izrael već izvodi napade na njega.

„Ko kaže da mi ne napadamo Iran , mi napadamo“, rekao je Netanijahu novinarima u Tel Avivu u subotu uveče. „Iran je glava hobotnice i vidite njene pipke svuda okolo, od Huta do Hezbolaha do Hamasa."

„Iran stoji iza toga. Mi smo u sukobu sa Iranom. .. Ne zamišljajte šta Iran može da nam učini, da nas uništi“, rekao je Netanjahu.

On je opisao situaciju u kojoj se Izrael bori sa zastupnicima Islamske Republike na tri fronta, na južnoj i severnoj granici Izraela, kao i na njegovim plovnim putevima.

Imajući u vidu ovu realnost, „zamislite šta Iran može da uradi Bliskom istoku, da ga zauzme, da uništi režime, da kontroliše međunarodne pomorske prolaze“ da ne govorimo o globalnoj pretnji koju on predstavlja.

„Zamislite da je to ono što Iran radi sada, kada nema nuklearno oružje, koliko je važno da ga sprečimo da nabavi nuklearno oružje“, rekao je Netanjahu.

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu foto: EPA-EFE/AMIR COHEN / POOL

Izrael pod njegovim rukovodstvom odložio je Iran da proizvede nuklearno oružje najmanje 10 godina, tvrdi on, dodajući da još može više, ali da ne želi da elaborira šta je to.

„Dužan sam kao premijer Izraela da sprečim Iran da nabavi nuklearno oružje, ne samo zbog naše bezbednosti i postojanja, već i zbog zaštite celog sveta."

Bonus video:

05:47

NETANJAHUOV MIROVNI PLAN LIČI NA PAVELIĆEV PLAN ZA ISTREBLJENJE SRBA! Eksperti: Izrael sprovodi GENOCID sa JEDNIM CILJEM

(Espreso/ The Jerusalem post/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.