ŽENE GA SALEĆU, A ON BLUDNIČI SA MUŠKARCIMA: Kao dečak spavao u JAMI, danas PLIVA U MILIONIMA, a svi ga ZNATE...
Đorđo Armani, Foto: Pierre Aslan / Papixs / Profimedia

blud i razvrat

ŽENE GA SALEĆU, A ON BLUDNIČI SA MUŠKARCIMA: Kao dečak spavao u JAMI, danas PLIVA U MILIONIMA, a svi ga ZNATE...

Na pragu 10. decenije Đorđo Armani živi život punim plućima, i pored posla kojeg se nikako ne odriče nalazi vremena i za užuvanje na svojoj jahti

Objavljeno:

Đorđo Armani je, bez ikakve sumnje, jedan od najvećih dizajnera svih vremena, piše Stil.

Iako "Za ljubav" nije prva knjiga o njegovoj karijeri i privatnom životu koja je objavljena uz njegov blagoslov (to je, naime, jednostavno nazvana "Đorđo Armani", koja je izašla povodom 40. godišnjice brenda, 2015. godine), čini se da je ova daleko prisniji i otvoreniji pogled na sve stvari koje su formirale njegov životni put.

U najnovijim zapisima veliki Armani otkrio je ključne trenutke koji su mu menjali perspektivu i ciljeve, ali ga i podstakli na razmišljanje. Dotakao se vlastitih početaka od detinjstva u Pjaćenci do preseljenja u Milano, ali i početka modne kuće s njegovim imenom.

Đorđo Armani
Đorđo Armanifoto: De Rosa-Garcia / Starface / Profimedia

Knjiga obelodanjuje i prethodno neotkrivene detalje o dizajnerovom životnom partneru Serđu Galeotiju, za koga Armani kaže da ga je naučio novom pogledu na svet. Iako ga je Galeoti napustio sa svega 40 godina nakon kratke borbe s leukemijom, dizajner tvrdi da mu je promenio život kada ga je nagovorio da pokrene vlastiti brend.

Njegovu gej vezu je prekinula opaka bolest

Galeotijeva vera u Armanija podstakla je poznatog dizajnera da napusti dotadašnji posao kako bi zajedno osnovali modnu marku "Đorđo Armani", u kojoj je Galeoti bio generalni direktor koji je vodio finansije. Đorđo se sa setom seća kako su te sudbinske 1975. započeli posao s grandioznim snom i zajmom od 90.000 dolara.

Nastanak brenda označen je željom da se "centar mode" preseli iz Pariza i od Milana stvori novu prestonicu mode. San vizionara se ostvario kroz famoznu minimalističku etiketu koja je s ponosom zašivena na svakoj "Armani" kreaciji kroz portfolio brenda, predstavljajući i bedem "Made in Italy" u celom svetu.

Odrastao u siromaštvu

Armani, koji je bio na putu do diplome lekara, rođen je 11. jula 1934. u provinciji Pjaćenca blizu Milana. Njegovi roditelji Ugo i Marija upoznali su se zahvaljujući amaterskom šouu. Imali su troje dece, Đorđo je njihovo srednje dete i ima starijeg brata Sergija i mlađu sestru Rossanu.

Đorđo Armani
Đorđo Armanifoto: Pierre Aslan / Papixs / Profimedia

Njegov tata radio je kao računovođa, a majka se posvetila ulozi domaćice i često je deci priređivala lutkarske predstave. Zbog nje je Đorđo stekao ljubav prema modi jer je šio kostime za lutke. Njegovo idilično detinjstvo prekinuo je Drugi svetski rat, nakon čega se sa porodicom preselio na selo.

Ni tamo nije bilo sigurno, i tokom bombardovanja saveznika, Armani se našao na ulici sa sestrom, ali su uspeli da se sakriju u jamu. Nakon završetka rata, preselio se sa porodicom u Milano i sanjao o glumačkoj karijeri. Ipak, odlučio se za studije medicine u Bolonji kako bi se izvukao iz siromaštva. Odustao je dve godine kasnije jer nije mogao da prevaziđe gađenje prema krvi i umesto toga počeo se baviti fotografijom.

Prvi posao dobio je 1957. u robnoj kući La Rinascente u Milanu gde je uređivao izloge. Nakon toga postao je prodavac u odelu muške odeće i stekao iskustvo u marketingu u modnoj industriji. Brzo je napredovao i postao direktor trgovine odećom, zbog čega je često putovao u Englesku i sticao nove, drugačije modne ideje. Počeo je i kupovati robu sa Dalekog istoka, kojim je bio fasciniran, baš kao i japanskom i kineskom umetnošću.

Time je privukao nove kupce i došao do pozicije glavnog dobavljača za sve sektore robne kuće. Dok napreduje kroz različite funkcije, Đorđo sanja o karijeri modnog dizajnera i stvara prve skice svojih modela. Pritom želi stvoriti odeću kakva se nigde ne može nabaviti, a preokret u njegovom životu se događa kada upoznaje modnog dizajnera Nina Cerrutija, koji mu je 1961. ponudio posao asistenta i dao priliku da radi na delovima njegovih novih kolekcija. Njegove prve kreacije su izašle pod Cerrutijevim brendom "Hitman".

Đorđo Armani poseduje jahtu vrednu 60 miliona dolara

Giorgio Armani (88) stoji iza jednog od najpoznatijih brendova, a prošao je težak put do stvaranja svog modnog carstva.

Dizajner je snimljen pre nekoliko dana na svojoj novoj jahti vriednoj 60 miliona dolara kod italijanskog otoka Panteleria. Bio je u društvu prijatelja.

Bonus video:

05:45

SREMSKU BLUZU NE MOŽE DA SAŠIJE NI ĐORĐO ARMANI! Vlasnik etno kuće: Čak i da slete na Mars, ljudi moraju da poznaju tradiciju

(Espreso / Stil / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.